реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Іван Дем"янюк -- німецьке запобігання перед сіоністами?

УНП переконана, що Іван ДЕМ’ЯНЮК – „спокутувальна жертва”

„Українська народна партія заявляє про свій рішучий протест щодо спроби органів правосуддя Німеччини організувати кон’юнктурне показове судилище над Іваном ДЕМ’ЯНЮКОМ і закликає громадськість України, усі патріотичні українські сили встати на його захист”, - йдеться у Заяві УНП, прийнятій на засіданні керівного органу партії - Правлінні. Про таке рішення повідомив член Правління УНП, депутат Чернігівської міської ради та голова обласної партійної організації Володимир СТУПАК. На переконання політика, двадцятилітнє судове переслідування громадянина США, українця Івана ДЕМ’ЯНЮКА, яке цими днями відновила Феміда Німеччини, має на меті підрив іміджу України в світі та применшення внеску українського народу в очищення Європи від фашизму.

Ще на початку 90-х років, за сфабрикованими в КДБ документами, Івана ДЕМ’ЯНЮКА було звинувачено в тому, що в роки війни він нібито служив охоронцем у нацистських концтаборах на території сучасної Польщі, мав прізвисько «Іван Грозний» та був причетний до тортур і масових знищень євреїв у газових камерах. Івана ДЕМ’ЯНЮКА було депортовано до Ізраїлю, де його справу впродовж 15 місяців розглядав Вищий суд справедливості. Суд визнав ДЕМ’ЯНЮКА невинним в інкримінованих злочинах і встановив, що документи, які лягли в основу звинувачення, були сфальшовані. ДЕМ’ЯНЮК повернувся в США, йому було повернуто громадянство, - зазначив Володимир Ступак.

Також він підкреслює, що вердикт ізраїльського суду мав би бути остаточним, тим більше з огляду на те, що українця звинувачують саме у знищенні євреїв. Втім, німецьке правосуддя виступило з ініціативою відновити справу, фактично проігнорувавши попереднє рішення Вищого суду справедливості Ізраїлю.
При цьому, що німці в повоєнні роки десятки і сотні разів виявляли малозрозумілі милосердя і гуманізм, коли йшлося навіть про доведені воєнні злочини власних громадян, зокрема про генералів і офіцерів «Дас шварце корпс» — Чорного корпусу СС, котрі уникли покарання чи отримали символічні терміни ув’язнення.

За словами Володимира Ступака, УНП вбачає у поновленні „справи ДЕМ’ЯНЮКА” упереджений підхід. „Можливо нині справа українця Івана ДЕМ’ЯНЮКА знадобилась комусь як спокутувальна жертва небездоганного німецького правосуддя?”, - говорить політик.

Ігор ЛЕВЕНОК






Коментарі (0)
avatar