реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Після виступу "Сіверщини": "Містер Мускул" -- недосліджений.

"Сіверщина" друкувала статтю Олександра Ясенчука про наміри комунальників додавати у питну воду речовину, що сприятиме збережнню труб, але невідомо як впливатиме на здоров"я чернігівців. Автор назвав хімікалію "містером Мускулом". Відтак ми отримали повідомлення прес- служби "Чернігівстандартметрології".

Речовина, яку "Чернігівводоканал" скоро буде додавати до питної води у Чернігові, поки що не застосовувалася ніде в Україні. Про це повідомив виконуючий обов’язки генерального директора ДП "Чернігівстандартметрологія" Ігор Анищенко, посилаючись на дані колег із Черкас. Адже саме ДП "Черкасистандартметрологія" узагальнює дані про перевірки якості питної води з усієї країни.

За словами Ігоря Анищенка, міська влада не проводила жодних консультацій із фахівцями ДП "Чернігівстандартметрологія", перш ніж дала дозвіл на додавання поліфосфату натрію до питної води.
"ГОСТ 2874-82 "Вода питна" не визначає вміст натрію поліфосфату у воді питній. Концентрації хімічних речовин, що додаються у питну воду в процесі обробки, не повинні перевищувати гранично допустимих концентрацій, затверджених МОЗ України", - розповів Ігор Анищенко.
Характеристики речовини, спосіб її застосування та план-графік контролю якості води питної після додавання натрію поліфосфату не надані. ДП "Чернігівстандартметрологія" направило лист до "Чернігівводоканалу" з вимогою надати всю інформацію щодо застосування речовини та контролю якості води.
"Немає підтвердження досліджень того, як речовина може вплинути на організм людини", - додав Ігор Анищенко.
Він пояснив, що поліфосфат натрію зазвичай застосовується для пом’якшення води, яка використовується з технічною метою.

Прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"






Коментарі (0)
avatar