реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівська «Свобода»: Жоден українофоб не уникне відповідальності за свої дії та наміри

17 травня 2009 року представники Чернігівської обласної та Ніжинської міської організації ВО «Свобода» взяли участь у мітингу-реквіємі за жертвами політичних репресій, що відбувся у Ніжині.

У своєму виступі під час мітингу голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Андрій Міщенко зазначив: «Політичні репресії проти українців були започатковані Росією не у XX столітті, а набагато раніше. Вони розпочалися за часів Богдана Хмельницького, з підписання Переяславського договору. Причина знищення українців – це наше одвічне прагнення бути господарями на своїй землі. Антиукраїнська істерія продовжується і сьогодні. Нещодавно від рук злочинців, фінансованих Росією, загинув член патріотичної організації «Січ» Максим Чайка лишень за те, що він був українцем.

ВО «Свобода» відкриє архіви та оприлюднить прізвища тих, хто убивав українців і проведе над ними суд. Для цього потрібно терміново провести люстрацію – інакше архіви залишатимуться під наглядом кадебістів, які мають не один десяток років успішної практики знищення і спаплюження історії.

Ми вимагаємо від Росії компенсації втрат, нанесених українцям під час російської окупації. Хоча ніхто не зможе компенсувати духовних втрат.

ВО «Свобода» проводить моніторинг всіх антиукраїнських випадів, висловів та впливів. Попереджаємо: жоден українофоб не уникне відповідальності».

Після мітингу «свободівці» взяли участь у панахиді по Тарасу Шевченку, що проходила у Спасо-Преображенській церкві Ніжина. Саме у цьому храмі 17 травня 1861 року знаходилася труна з тілом Кобзаря перед перепохованням у Каневі.

Прес-служба
Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»






Коментарі (0)
avatar