реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

"Жертв знайдемо" -- УНП. А катів?

Володимир СТУПАК пропонує розшукати жертв політичних репресій

В день пам’яті жертв політичних репресій представники Чернігівської обласної організації Української народної партії вшанували пам’ять невинно убієнних на місці масових поховань поблизу села Халявин Чернігівського району. Біля пам’ятного знаку загиблим поклали вінки та квіти. Панахиду по закатованих мешканцях Чернігівщини відслужив єпископ Чернігівський та Ніжинський УПЦ КП Іларіон.

По завершенню заходу в інтерв’ю журналістам чернігівського телебачення голова обласної організації УНП та депутат міської ради Володимир СТУПАК зазначив, що останнім часом в Україні проводилася значна робота по виявленню жертв комуністичного режиму, передусім постраждалих від Голодомору 1932-1933 років. Проте, на думку політика, до сих пір не зовсім налагоджено механізм пошуку імен репресованих політв’язнів. Володимир СТУПАК запропонував перейняти пошукову роботу в цьому напрямку вчителям та учням шкіл, адже в Україні навряд чи знайдеться населений пункт, мешканців якого обійшов жахливий комуністичний терор. Тільки на Чернігівщині в 1937-38 роках було знищено десятки тисяч людей.

За словами Володимира СТУПАКА, влада повинна взяти цей процес під контроль й відповідно до сформованих списків репресованих має розсекречувати матеріали справ осіб розстріляних за вироком „трійки”. Депутат Чернігівради назвав ганебним явищем гори паперових справ нереабілітованих політв’язнів, які зберігаються в архівах силових відомств. Реабілітація невинно репресованих взагалі має стати справою честі для українців – говорить політик.

Ігор ЛЕВЕНОК






Коментарі (0)
avatar