реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

«Десна» : знову новий господар

Продовжує лихоманити у фінансово-правовому плані головну футбольну команду Чернігівщини «Десну», яка виступає, і непогано, в першій лізі чемпіонату України. Після того, як рік з чимось президентом, тобто власником клубу побув столичний бізнесмен Олексій Савченко, недовго очолював клуб і бізнесмен з Луцька Валерій Коротков. Він відмовився від клубу, як заявив, за станом здоров`я. Коротков хоч був якось відомий у футбольному світі тим, що свого часу очолював ряд клубів вищої ліги. Але в Чернігові, попри обіцянки, на жаль, почав з двомісячного боргу по зарплаті футболістам. І ось передав команду людині, що прийшла разом з ним,--дотеперішньому віце-президентові, а нині—вже президентові Олександрові Поворознюку. Представлення нового власника клубу міська влада зробила минулого четверга, в день матчу на стадіоні Гагаріна з ПФК «Олександрія». Сам матч завершився внічию – 0:0. З одного боку це перша втрата деснянцями очок на своєму полі в другій весняній частині чемпіонату, адже всі три попередні матчі вдома команда виграла (на виїзді були дві поразки і нічия). Але з іншого клуб з Олександрії також близький до групи лідерів, та й важко нашій команді грати в такій атмосфері невизначеності. Наша «Десна» після цього туру так і зосталася на 7 місці в турнірі.

Щодо нового власника клубу. Поворознюкові 38 років. Він займається аграрним бізнесом, володіє досить відомою агрофірмою» П`ятихатська» , що на Кіровоградщині. Про себе сказав, що він не олігарх, але має достатньо коштів, щоб утримувати клуб першої ліги. Принаймні, пообіцяв уже до початку червня погасити борги по зарплаті.

Сумно, звичайно, що відомим в Україні футбольним клубом, якому наступного року буде 50, крутять, як лялькою. В принципі, оскільки клуб давно вже є комерційною структурою, не державною, і не комунальною міською власністю, а приватною, в будь-який момент черговий власник може його розформувати, злити з іншим клубом, зняти з чемпіонату, тобто вилучити з професійного футболу. Питання, що далі? Адже місто не повинно зостатися без професійного футболу, без команди з такою славною назвою й історією. Місто, яке займає перше місце в Україні по відвідуваності вболівальниками матчів першої ліги. Це вже питання до міської та й обласної влади, яка, за їх запевненням, дуже любить футбол. Найліпше було б, звичайно, пошукати кошти, спонсорів для команди на місці, в Чернігові і області. Невже ми вже так збідніли?

Петро АНТОНЕНКО.






Коментарі (0)
avatar