реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Україна рятує Європу від кризи

У системі зовнішньоекономічних відносин Чернігівщини важливе місце займають країни Європейського Союзу. Домінуючу роль у торгівлі з цими країнами завжди відігравали товари.
У І кварталі 2009р. партнерами підприємств та організацій області в зовнішній торгівлі товарами були 23 країни ЄС, які посідали друге місце, поступаючись лише країнам СНД.
З початку року до країн ЄС експортовано товарів на 12 млн.дол.США, імпортовано з них – на 25 млн.дол., що становило, відповідно, 65% та 57% до рівня І кварталу 2008р. Сальдо зовнішньої торгівлі товарами з цими країнами, як і в попередні роки, було негативним.
Країни Європейського Союзу споживали 20% експортованих товарів із області.
Основними партнерами в експорті були Італія, Польща та Німеччина, куди поставлено 70% усіх товарів.
Найбільшим попитом користувалися взуття, одяг текстильний, нафта та продукти її перегонки, деревина та вироби з неї, зернові культури, котли, машини, апарати і механічні пристрої, насіння і плоди олійних рослин, олії рослинного походження.
Із країн ЄС завезено майже половину товарів, з яких 74% надійшло з Німеччини, Італії, Нідерландів, Польщі та Сполученого Королівства.
Імпорт формували переважно текстиль, папір та картон, полімерні матеріали, пластмаси, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, тютюн, котли, машини, апарати і механічні пристрої, шкіряна сировина.

Заступник начальника Головного управління статистики у Чернігівській області Т.В.Козар






Коментарі (0)
avatar