реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Як Коропський «Аполлон» бухгалтерія підвела

Ревізія, проведена в Коропському культурно-спортивному комплексі «Аполлон», встановила порушень фінансового законодавства на 2,2 мільйона гривень

Скільки коштує Коропський стадіон «Аполлон»? Якщо вірити даним бухгалтерського обліку, балансова вартість величезного культурно-спортивного комплексу, де проводяться змагання не лише районного, але й обласного значення, дорівнює всього… 40 тисячам гривень.

Спеціалістам контрольно-ревізійного відділу в Коропському районі, які провели ревізію комунального підприємства за 2006 — 2008 рр., ця сума здалася замалою для спортивного комплексу, що розташувався на площі більше 3 га. Зробивши підрахунки, вони з’ясували, що його вартість занижена небагато-немало на… 2 мільйони 185 тисяч гривень.

Дивно, але за 15 років існування комплексу бухгалтерія установи жодного разу не провела індексації балансової вартості споруди.

Втім, як встановили ревізори, згадане порушення фінансової дисципліни було далеко не єдиним у фінансово-господарській діяльності Коропського КСК «Аполлон».

Приміром, списання бензину, будівельних матеріалів, спортивної атрибутики, інших матеріальних цінностей бухгалтер КСК проводила без оприбуткування в обліку та без підтверджуючих документів про їхнє використання. Таким чином, незаконно було списано 18 тис. грн.

4,3 тисячі гривень підприємство незаконно списало зі своїх рахунків, використавши їх не за цільовим призначенням.

А ще установа, штатна чисельність якої становить лише 6 осіб, спромоглася за 3 роки переплатити своїм працівникам 1,5 тис. грн.

За матеріалами ревізії на директора та бухгалтера КСК «Аполлон» було складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення. Тож їм доведеться сплати штрафів на 680 і 170 гривень відповідно.

Крім того, ревізори змушені були застосувати до установи фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань та ініціювати зменшення бюджетних призначень.

Мораль цієї історії очевидна. Спортивні досягнення — чудово, але легковажити бухгалтерією також не варто. Дорожче собі й своєму підприємству!

Тетяна ХОЦА,
начальник КРВ в Коропськму районі






Коментарі (0)
avatar