реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

«Оленячий ніж»» і кортик вилучені чернігівськими митниками

Чергову спробу вивезення за межі України предметів, що мають ознаки історико-культурних цінностей, попередили на українсько-білоруському кордоні співробітники пункту пропуску «Нові Яриловичі», що розташований у зоні діяльності Чернігівської митниці.

Громадянин Російської Федерації, який постійно проживає у Гомелі, для перетину кордону обрав смугу «зеленого коридору». За ініціативою співробітника митниці автомобіль було виведено зі смуги спрощеного пропуску для здійснення більш ретельного догляду. Після того, як громадянину запропонували заповнити митну декларацію, він задекларував, що вивозить за межі України два ножі. Після цього, під час проведення спільного з працівниками прикордонної служби огляду транспортного засобу, громадянин пред’явив пакунок нестандартної форми, що знаходився у багажному відділенні авто. За словами громадянина один з ножів має назву «Оленячий ніж», другий - кортик. Щоб оцінити їх дійсну вартість необхідно провести експертне дослідження. Проте, навіть на перший погляд, зрозуміло, що це не звичайні ножі. Працівнику митниці громадянин повідомив, що придбав їх у Чернігові у невідомої особи.

На думку фахівців митниці затримані ножі можуть бути визнані, як історико-культурними цінностями, так і предметами холодної зброї. Для переміщення таких предметів через кордон потрібні спеціальні дозволи відповідних органів України. Відносно громадянина порушено адміністративну справу за статтею 339 Митного кодексу України «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю». Затримані речі передані на експертизу.

Світлана СТРИЖАК, керівник прес-служби Чернігівської митниці






Коментарі (0)
avatar