реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Українці не спробують рибок з Естонії. Кримінальну аферу припинили співробітники Чернігівської митниці

1 мільйон 347 тисяч банок (вага-340 тонн) ввезено на територію нашої держави рибних консервів з Естонії. Вартість вантажу склала близько 1,5 мільйона гривень. Згідно наданих до митного контролю документів вартість консервів становила 253 тисячі доларів США, що на той час за курсом НБУ становило 1,2 мільйони гривень.
Вантаж був належним чином оформлений. Під час здійснення митного оформлення митна вартість була збільшена до 1,5 мільйонів гривень, відповідно до методики визначення митної вартості. Після цього співробітниками Чернігівської митниці було проведено перевірку законності здійснення зовнішньоекономічної операції. На підставі матеріалів, одержаних від митних органів Латвійської та Естонської Республік встановлено, що за їхніми даними загальна вартість вантажів 533,3 тисячі євро, що згідно курсу валют на той час становило 3,8 мільйони гривень. Отже, вартість вантажу була занижена у 3 рази. Викрита схема незаконного ввезення продуктів харчування нанесла державному бюджету шкоду у розмірі 758 тисяч гривень.
Чернігівською митницею порушена кримінальна справа за фактом скоєння контрабанди в Україну вантажів консервів рибних загальною вартістю 3,8 мільйони гривень.
Юрій Койстрик, заступник начальника служби митної варти та організації боротьби з порушеннями митного законодавства: «Співробітниками митниці постійно проводиться аналітична робота по виявленню порушень митного законодавства, здійснюються документальні перевірки законності здійснення зовнішньоекономічних операцій суб’єктами підприємницької діяльності. Аналогічна справа була порушена митницею у лютому минулого року. Тоді партія ввезених консервів була значно меншою, але вартість вантажу була занижена у 4,5 рази. Неправомірне зменшення розміру податків і зборів того разу склало близько 40 тисяч гривень».
Світлана СТРИЖАК, керівник прес-служби Чернігівської митниці





Коментарі (0)
avatar