реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Податківці ліцеїстам: про вагітність, пологи, зарплату у конвертах…

У досить незвичний спосіб працівники Державної податкової інспекції в Ічнянському районі провели економічне навчання з учнями Ічнянського аграрного ліцею. Для більшого зацікавлення обрали новітній захід – форум-театр, а тему – „Бізнес чесний – права захищені”. Комп’ютерний клас на годину перетворився на театральну сцену. Артисти та глядачі–група майбутніх лаборантів хіміко-бактеріологічного аналізу.
Було розіграно кілька міні-сценок на актуальні питання трудового законодавтства: чи правильно це, коли директор приватної фірми бере на роботу працівника без оформлення, коли бухгалтер видає заробітну плату у конверті, коли заробітна плата не відповідає встановленому законом розміру...
Глядачі самі знаходили відповіді на ці запитання, а начальник відділу оподаткування фізичних осіб Світлана Бабенко коментувала найпоширеніші випадки порушення закону, посилаючись на Конституцію України, Кодекс законів про працю, Закон України „Про Державний бюджет України на 2009 рік”.
У наступних міні-сценках було наглядно показано, як має чинити працівник при оформленні на роботу, при отриманні заробітної плати, щоб його права не були порушені. Він повинен вимагати офіційного трудовлаштування, не погоджуватися на виплату заробітної плати у конверті та у розмірах нижче встановленого законодавством розміру. Тільки у цьому разі найманий робітник (робітниця) може розраховувати на соціальний захист у разі тимчасової втрати працездатності, у разі відпустки по вагітності та пологах, виходу на пенсію чи безробітті...
Після закінчення форум-театру учні ліцею отримали відповіді на свої запитання щодо положень трудового законодавства. Підготувати захід допомогла викладач основ галузевої економіки ліцею Ірина Дуга.
В. Рябчун,
в.о.начальника ДПІ у Ічнянському районі





Коментарі (0)
avatar