реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Діти і дороги

У відділі ДАІ УМВС України в Чернігівській області відбулась прес-конференція на тему: «Профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму».
На якій були присутні:
- Заступник начальника Відділу Державтоінспекції УМВС України в Чернігівській області майор міліції Віталій Горбатко;
- Заступник начальника ВДАІ УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Анатолій Отрошко;
• - Старший інспектор сектору зв'язків з громадськістю ВДАІ УМВС України в Чернігівській області майор міліції Олена Царюк.
Міліціонери розповіли присутнім журналістам про те, що з початку 2009 року на території Чернігівської області сталося 9 дорожньо - транспортних пригод за участю дітей, в яких 10 дітей отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості, постраждали діти віком до 16 років. При цьому з вини дітей сталося 2 пригоди у яких дві неповнолітні отримали поранення.
Слід відмітити, що дані автопригоди сталися на території м. Чернігова, де зареєстровано 6 дорожньо - транспортних пригод за участю неповнолітніх віком до 16 років та по одному ДТП в Прилуцькому, Ічнянському, Сосницькому районах.
Аналіз дорожньо-транспортних пригод свідчить про те, що в основному авто пригоди трапляються коли дітки самі йдуть до школи та повертаються зі школи, а також у вихідні дні, тобто коли діти надані самі собі.
Аби вплинути на такий стан з аварійності в м. Чернігові працівниками Державтоінспекції через ЗМІ постійно доводять до населення інформація про причини та наслідки даних авто пригод. Було проведено робочу зустріч із завідуючим травматологічного відділення дитячої обласної лікарні, який озвучив наслідки дорожньо - транспортного травматизму, з цього приводу оформленню відео сюжет, що виходив в ефір по кабельному телебаченню „Дитинець".
Пересічному громадянину часто здається, що інспектори ДАІ взаємодіють лише з дорослими людьми. Насправді це не так. Працівники Державтоінспекції ведуть роботу з маленькими громадянами України щодня. Достатньо складна і при цьому дуже потрібна, вона вимагає серйозного вкладення часу та сил, але й віддача від неї дуже відчутна. Окрім повсякчасної профілактики на місцях, проводяться ще й змагання веселих, кмітливих та винахідливих серед команд школярів „Юних інспекторів руху" по районах та в м. Чернігові. Визначена в фінальній частині команда - переможець обласних змагань візьме участь в всеукраїнських змаганнях, що будуть проходити в м. Хмельницький 4-6 травня 2009 року.
Більше того щороку проводиться конкурс на кращі малюнки та твори малечі - присвячені дорожній тематиці. Так в лютому та березні поточного року в області проведені конкурс твору і дитячого малюнку „Безпека дорожнього руху - запорука життя". Кращі малюнки відібрані журі обласного конкурсу направлені до Департаменту ДАІ для участі в Всеукраїнському конкурсі.
Напередодні 12-тої річниці заснування Державтоінспекції України (14 квітня 2009 року) всі автори кращих дитячих робіт будуть відзначені грамотами від керівництва ДАІ області.
Кожного року поновлюється наказ Державтоінспекції, яким досвідчені працівники ДАІ закріплюються за навчальними закладами області, котрі систематично проводять роз'яснювальну роботу серед учнів, щодо вимог до учасників дорожнього руху та змін в Правилах дорожнього руху, відповідають на запитання учнів.
Неодноразово керівництво Державтоінспекції області виходило з проханнями до начальника управління освіти та науки Чернігівської обласної державної адміністрації зобов'язати відповідальних за виховну роботу в загальноосвітніх навчальних закладах поглибити взаємодію з ДАІ з метою профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму, привиття неповнолітнім навичок безпечної поведінки в процесі дорожнього руху. Також проводити тижні безпеки життєдіяльності з наведенням характерних прикладів.
З нашої сторони надається всебічна допомога у проведенні занять з модулюванням в навчальних закладах дорожньої обстановки наближеної до дійсності, проведенням різноманітних конкурсів як в загальноосвітніх школах так і в дошкільних закладах направлених на поглиблення вивчення та розуміння правил дорожнього руху дітлахами та безпечного поводження на дорогах м. Чернігова та за його межами.
Профілактичні заходи, які проводять на території Чернігівської області працівники Державтоінспекції:
• - профілактична робота (лекції, бесіди, уроки з безпеки дорожнього руху) на передодні шкільних канікул (весняних, літніх, осінніх, зимових);
• - конкурс дитячих творів;
• - конкурс дитячих малюнків;
• - КВН ЮІР;
• - Огляд роботи загонів юних інспекторів руху;
• - Рейд „Увага! Діти на дорозі!" в період з 20 серпня по 20 вересня;
• - Акція „Врятувати, допомогти, зберегти" в період літнього відпочинку в таборах області;
• - Для підвищення рівня профілактичної роботи з дітьми молодшого шкільного віку, за ініціативою ДАІ області, силами Чернігівського філармонійного центру у співпраці з працівниками ДАІ реалізується проект дитячої вистави для учнів молодших класів шкіл та вихованців дошкільних дитячих закладів „Підказки на дорогах";
• - Конкурси малюнків на асфальті;
Безліч ДТП зі смертельним кінцем трапляються саме через не отриманні в дитинстві знання. Засвоєне в юності ми пам'ятаємо до старості. Повага до правил дорожнього руху, людей у погонах, дороги як місця підвищеної небезпеки - усе це закладається в голові підлітків під час гри, яка поступово перетворюється на життя.
Особливу увагу батьків хочеться звернути на необхідність з їх боку нагадати своїм дітям про безпечне поводження на проїзних частинах та поблизу них, так як з 21.03.2009 року розпочалися в загальноосвітніх школах весняні канікули.

Прес-служба відділу ДАІ УМВС України в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar