реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Підприємці Чернігова: "Союз" Друцького і "Євротек" Вєсєльського -- близнюки-браття

До Чернігівської міської Ради

Товариство з обмеженою відповідальністю «Кондитер-Трейд», Товариство з обмеженою відповідальністю «Продсервіс», Товариство з обмеженою відповідальністю «Савсервіс-мова», Приватне підприємство «Баядера», Товариство з обмеженою відповідальністю «Кронос-Логистік», Товариство з обмеженою відповідальністю «Дельта фуд», Приватне підприємство «Балтіка-Трейд», Товариство з обмеженою відповідальністю «Фірма «Континент», Приватне підприємство «Еверест», Товариство з обмеженою відповідальністю «Нью-Трейд», Товариство з обмеженою відповідальністю «Чернігівська чайна компанія», ДП СТВ «Чернігів»,
Звернення регіональних підприємств торгівлі та харчової промисловості до Чернігівської міської Ради «Про критичну ситуацію, що склалася навколо групи компаній «Союз»

У зв’язку із критичною ситуацією створеною внаслідок дій групи компаній «Союз», з метою попередження негативних наслідків та спільного пошуку шляхів стабілізації існуючої кризової ситуації ми, керівники регіональних підприємств торгівлі та харчової промисловості, звертаємось до Чернігівської міської Ради з проханням терміново втрутитись та надати допомогу у вирішенні наступних питань.

Група компаній «Союз», а саме: ПП «Союз-Лідер», ВАТ «Чернігівпродтовари», ТОВ «Колосок» займає значний сегмент ринку сітьової торгівлі у м. Чернігові.

З урахуванням. Регіонального місцезнаходження та груп товарів, що споживаються населенням, наші підприємства, відповідно до укладених договорів, тривалий час здійснювали постачання товарів до мережі групи «Союз».

Приймаючи до уваги обсяги продажу та товарообіг, вартість вказаних поставок компанії «Союз» вимірюється в мільйонах гривень.

Проте на даний час, після зміни керівництва та перерозподілу корпоративних прав в групі компаній «Союз», зокрема, перехід під контроль ЗАТ РК «Євротек» (м.Київ), відбувається масова та невмотивована відмова нового керівництва від виконання укладених договорів та оплати постачальникам вартості поставлених товарів (т.ч. і нашими підприємствами).

Нам, в безапеляційному порядку пропонується прийняти умови за яких, наші компанії повинні у добровільному порядку відмовитись від частини боргових вимог (мова йде про 25-50 % від розміру боргу), відмовитись від застосування штрафних санкцій за прострочення оплати, та реструктуризувати залишок боргу на період до 3-х років.

Інший діалог та формат вирішення питання взагалі не приймається, а інтереси постачальників ігноруються.

При цьому, станом на цей час загальний розмір боргу компаній групи «Союз» тільки перед нашими компаніями сягає ___________ млн.грн.

За таких обставин,
по перше: створюється ситуація за якої продовження постачання товарів до мережі магазинів «Союз» повинне бути припинене, що з урахуванням соціального призначення магазинів і крайню необхідність у їх функціонуванні для мешканців м. Чернігова призведе до негативних соціальних наслідків, а для постачальників призведе також до зменшення обсягів реалізації, прибутків (а як наслідок податків) та переорієнтації на інші регіональні ринки збуту.

по друге: з урахуванням нестабільного (та взагалі невідомого для нас) фінансового становища компаній «Союз», непрозорої системи управління, існуючі борги групи компаній «Союз» взагалі можуть бути втрачені, що в свою чергу (з урахуванням їх розмірів) призведе до втрати платоспроможності регіональних компаній та знищення їх бізнесу, робочих місць, тощо.

по третє: за наявною інформацією ймовірним може бути приховування стійкої фінансової неплатоспроможності, з затягуванням часу для виводу активів боржника з подальшим банкрутством групи компаній «Союз».

Не потрібно зайвий раз наголошувати на тому, що в умовах складної економічної ситуації в державі, така позиція нових власників та керівників групи компаній «Союз» на нашу думку є неприпустимою.

Впевнені, у тому, що міська влада зацікавлена у підтримці та збереженні регіонального бізнесу, робочих місць, наповнення місцевого бюджету за рахунок податків та зборів, та зацікавлена у підтримці та розвитку підприємництва в і недопущенні подібних деструктивних дій з боку певних осіб та фінансових груп в м. Чернігові.

Просимо розглянути вказане звернення та невідкладно вжити заходів до захисту інтересів регіонального бізнесу, забезпечення реального діалогу нових власників та керівників групи компаній «Союз» з урахуванням інтересів місцевої громади та підприємств м. Чернігова.

Директор ТОВ «Кондитер-Трейд» Халус В.

Директор
ДП СТВ «Чернігів» Носенко С.

Директор
ТОВ «Продсервіс» Дорохова Ж.

Директор
ТОВ «Савсервіс-мова» Жучий Б.

Директор
ПП «Баядера» Скибо К.

Директор ТОВ «Кронос-Логистік» Гаркуша І.

Директор
ТОВ «Дельта фуд» Бойко К.

Директор
ПП «Балтіка-Трейд» Шкурат О.

Директор ТОВ «Фірма «Континент» Кучма В.

Фізична особа підприємець
Терещенко В.Ф. Терещенко В.

Директор ПП "Еверест» Гамрецкий В.

Директор
ТОВ «Нью-Трейд» Зайцев Р.

Директор
ТОВ «Чернігівська чайна компанія» Андрєєва Н.






Коментарі (0)
avatar