реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

ПП «СОЮЗ» чи шахраї в «законі» ?

Пересічні покупці, отримуючи в сучасних «маркетах» чеки при оплаті товару, як правило, не звертають ніякої уваги назву структури в якій вони купують товар. Для них головне – це переконатись чи правильно здійснено розрахунок або чи той товар зазначено на чеку. Звісно, яка різниця ПП, ТОВ, ЗАТ, ВАТ чи ФОП ?
По іншому сьогодні міркують деякі постачальники, які надавали ПП «Союз-Лідер» під реалізацію товари до торговельної мережі магазинів «СОЮЗ», «Квартал», «Продтовари», «Кошик» і яким це приватне підприємство заборгувало більше 83 млн. грн.
Виявляється новий власник цієї мережі начебто ЗАТ «РК «Євротек» оголосив, що не збирається повертати їм борги ПП «Союз-Лідер».
Інша справа комерційні банки, яким попередній власник мережі (як кажуть нові власники) заборгував по кредитах ще більші суми. Наприклад, «Укрсоцбанку» заборговано 179,1 млн. грн., «Альфа-банку» - 92,2 «Укрсиббанку» - 85,1, «РФ Аваль» 65,9, АК «ПОЛІКОМБАНК» - 18,1. Тут при отриманні кредитів, безумовно, в заставі є якесь майно або інші гарантії. Отже, у банків, можливо, є шанси щось повернути…
А щодо постачальників товарів, які надавали його під реалізацію через ПП«Союз-Лідер» без будь-яких гарантій та з відстрочкою платежу від 21 до 60 днів, ситуація не втішна.
Звісно, яких гарантій можна вимагати від Приватного підприємства «Союз-Лідер» зі статутним фондом у 1000 грн., що сформовано 6 червня 2002 року і предметом діяльності якого є лише роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах? До речі, засновниками цього приватного підприємства є товариство з обмеженою відповідальністю «Квартал-холдинг» зі внеском у 980 грн. і фізична особа Друцький Станіслав Олегович зі внеском у 20 грн. ?
Виникає питання: «За рахунок чого збиралося вести господарську діяльність це ПП ?» Грошей статутного фонду вистачає хиба що на оплату витрат на реєстрацію і виготовлення печатки.
Будь-яка помірковано людина, крім посадовців , зробить висновок – це шахрайське утворення.
На відміну від так званих ПП, які зареєструються з 2002 року начебто відповідно до Господарського Кодексу України, навіть у товариство з обмеженою відповідальністю(ТОВ) повинно мати статутний фонд не менше 100 мінімальних заробітних плат. ПП можна створювати взагалі без статутного фонду(капіталу).
Кожному зрозуміло, що «приватне підприємство» вказує лише на форму власності, а не на особливості у заснуванні чи управлінні підприємством. Тож приватні підприємства існують виключно по «ПП» («по понятіям») і потребують законодавчого уточнення, як організаційна форма ТОВ, ФОП тощо).
Чому цього уточнення від законодавців немає досі? Не знає ні хто.
Тож для створення чергової шахрайської схеми збагачення в Україні не потрібно було навіть витрачати значні кошти. Виявляється, що декому достатньо було вкласти «у справу» тільки 20 грн., а для прикриття мати прохідне місце в партійному списку прохідного блоку на виборах до потрібної ради, а також, звісно, «кришу». І … мирне співіснування правоохоронними і податковими органами забезпечено?
Сергій Соломаха





Коментарі (1)
avatar
1
ЧЕРНИГОВ - Мэр ищет кредиты для сети «Союз»
2008-12-30
Кризис принудил черниговского мэра Александра Соколова вести переговоры с банками о получении кредита для магазинов «Союз», которые не могут рассчитаться с местными товаропроизводителями, - передает местная газета «Високий Вал».

Во время итоговой пресс-конференции мэр Чернигова Александр Соколов сказал: «Я лично занимаюсь банками, чтобы «Союзы» получили два миллиона кредита уже на каких угодно условиях. Хотя это не дело городского головы».

Он также отметил, что через сорок пять дней «Союзы» должны возвращать деньги за реализованную продукцию местным производителям. «Начались нарушения, и все обратились к городскому голове, что нужна расчитываться. Провели несколько совещаний, и решили, что там, где сроки прошли, необходимо расчитываться хотя бы при помощи кредитов», - сообщил г-н Соколов.

Источник: RetailStudio.org

avatar