реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Вандали попросили прощення у священика Київського патріархату

Як повідомляли раніше, 8 лютого був зроблений акт вандалізму відносно собору Різдва Пресвятої Богородиці в Прилуках та Спасо-Преображенського собору УПЦ (Московського патріархату). Невідомі особи залишили на стінах і дверях храмів безліч написів антихристиянського характеру. На сьогодні цей злочин уже розкритий правоохоронцями.

Над розкриттям злочину працювали співробітники Прилуцького МВ УМВС. Працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей встановили особи хуліганів у ході проведених оперативно-розшукових заходів. Ними виявилися чотири молодика. Наймолодшому з них (учню однієї із міських шкіл) – лише п’ятнадцять років. Найстарший, 20-річний юнак, здобуває вищу освіту в навчальному закладі Прилук. Всі вандали – місцеві жителі.

По даному факту порушена кримінальна справа. Наразі проводиться досудове слідство, яке закінчиться винесенням вироку Прилуцьким судом.

Слід відмітити що перед Прощеною неділею ( вже після викриття) молоді люди прийшли до настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрея Віталія Юрочка з покаянням, слізно просячи вибачення за скоєний гріх. Батюшка простив... Під час Чину Прощення отець Віталій попросив прощення за них у громади храму. Громада простила...бачачи їх покаяння та маючи любов до ближніх.

Проте нам не відомо, що спонукало молодиків піти на такий злочин. Чому вони пішли на цей крок? Зрозумілим залишається одне: від нас - від батьків залежить, кого ми виховуємо. Господь хоче, щоб усі люди спаслися і прийшли до пізнання Істини...а чи хочемо цього ми? І що ми робимо для того, щоб наші діти були зразковими громадянами українського суспільства, а в майбутньому достойними Царства Небесного?

Прес-служба Чернігівської єпархії УПЦ Київського патріархату






Коментарі (0)
avatar