реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Визначення виду діяльності

Указом Президента України "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" встановлено, що форма та порядок видачі свідоцтва про право сплати єдиного податку встановлюються Державною податковою адміністрацією України і є єдиними на всій території України.
Для фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності порядок видачі Свідоцтва про сплату єдиного податку затверджено наказом Державної податкової адміністрації України від 29.10.99 N 599.
Підставою для видачі Свідоцтва є подання суб'єктом підприємницької діяльності - фізичною особою письмової заяви та платіжного документа (квитанція, копія платіжного доручення з відміткою банківської установи) про сплату (перерахування) єдиного податку за період не менше ніж календарний місяць.
У заяві суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа повинен зазначити вид або види діяльності, які він планує здійснювати.
У разі коли фізична особа - суб'єкт малого підприємництва здійснює кілька видів підприємницької діяльності, для яких установлено різні ставки єдиного податку, нею придбавається одне свідоцтво і сплачується єдиний податок, що не перевищує встановленої максимальної ставки.
Ставка єдиного податку для суб'єктів малого підприємництва - фізичних осіб встановлюється місцевими радами за місцем їх державної реєстрації залежно від виду діяльності і не може становити менше 20 гривень та більше 200 гривень на місяць.
При зазначенні розміру ставки єдиного податку органи державної податкової служби повинні керуватися відповідним рішенням органу місцевої ради, яким встановлені ставки єдиного податку за видами діяльності.
При поданні заяви про право застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єкт підприємницької діяльності повинен зазначити вид (види) діяльності, які він планує здійснювати, та сплачувати ставку єдиного податку, зазначену у Свідоцтві.
При цьому звертаємо увагу, що кваліфікація видів діяльності на їх відповідність КВЕДу належить до компетенції органів статистики.
Світлана Степова, заступник начальника відділу адміністрування податків з фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar