реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Кобзар Василь Нечепа вже "поспілкувався" з податковою

Кампанія декларування триватиме до першого квітня 2009 р. Про те, як громадяни міста Чернігова декларують свої доходи, розповіла начальник відділу адміністрування майнових податків Алла Супрун.
- Як мешканці нашого міста декларують свої доходи?
На сьогоднішній день громадянами міста вже подано 1800 декларацій про доходи. Це десь 60% обов’язкових декларацій. Враховуючи те, що це триватиме ще до кінця березня, ми очікуємо до першого квітня отримати близько 1200 декларацій.
- Для Чернігова це є хорошим показником?
Перед нами не стоїть завдання – забезпечити якийсь показник. Але з кожним роком збільшується кількість людей, які знають про свій обов’язок або право задекларувати доходи. І відповідно такі декларації вони стали подавати, починаючи з січня цього року.
- Чи охоче оприлюднюють свої доходи громадяни?
Так, звісно. Є такі заробітчани, які працюють за межами України. Вони зобов’язані подавати декларації про доходи, отримані за минулий рік. Але існують деякі проблеми, пов’язані з обліком цих громадян, з отриманням інформації про одержані ними доходи. Це породжує проблему із залученням таких осіб до декларування. Україна підписала міждержавну угоду із Російською Федерацією і завдяки цьому податкова служба області отримала інформацію про громадян, які офіційно отримували доходи на території цієї країни. Таким громадянам надсилаються інформаційні листи із проханням подання декларації.
- А що з нелегальними заробітками?
Щодо тих, які працюють нелегально, то з ними податковій інспекції працювати важче. Хоча зібрати інформацію стосовно них можна шляхом співпраці із органами місцевого самоврядування. Повної статистики таких робітників ми не маємо. Зазвичай добросовісно декларують свої доходи люди, які працюють легально.
- Як декларують свої доходи відомі люди міста?
Так. Декларації про свої доходи вже подали Василь Нечепа - кобзар-лірник, народний артист України, Євген Кріп – художник – монументаліст, живописець, графік, майстер пензля, Микола Сукач - заслужений діяч мистецтв України, художній керівник симфонічного оркестру філармонії, Вадим Васильєв – народний артист України, артист драми, провідний майстер сцени та інші.
- Чи доводиться когось розшукувати або застосовувати штрафні санкції?
Завдання податківців – забезпечити добровільність у сплаті податків. Тому основною турботою є нагадування та запрошення громадян до податкової інспекції. Якщо доходи отримані нелегально, санкцій застосовувати ми не можемо, оскільки не маємо офіційної інформації щодо їх отримання.
Підготувала Ірина Берегова





Коментарі (0)
avatar