реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Формування податкової культури

Днями ЗАТ “Метек” під керівництвом О.Л.Єкімова презентувало відкриття нового автосалону “Шкода”. На презентації були присутні представники органів місцевого самоврядування, малого та середнього бізнесу, гості Чернігівського району та міста. На відкритті автосалону почесний гість директор підприємства “ОО Єврокар” Україна Яковлєва М.А. – вручила сертифікат дилера. Олег Леонідович в свою чергу вручив сертифікат, що дає право на довічне обслуговування автомобіля “Skoda Favorit” першому покупцю на підприємстві ЗАТ “Метек”. Після чого присутні мали можливість переглянути автомобілі марка “Skoda”.
Під час відкриття салону податківці провели акцію “Декларування доходів громадян, отриманих у 2008 році”. Основна мета агітаційної роботи - забезпечення добровільного декларування доходів громадян, досягнення взаємопорозуміння з платниками податків та формування високої податкової культури.
Аби присутні мали можливість дізнатись про деталі акції, працівниками інспекції надано вичерпні відповіді на поставлені запитання, роздано власну друковану продукцію. З метою наглядної агітації розробено та виготовлено спеціальний плакат щодо деклараційної кампанії, який розміщено в салоні.
Також, бажаючі мали можливість отримати бланки декларацій та консультації щодо їх заповнення.
Кампанія декларування триває. В 2009 році до податкової інспекцій Чернігівського району подали декларації 140 громадян, в т.ч. свої права на отримання податкового кредиту задекларували 30 осіб.
За результатами проведених розрахунків: необхідно повернути громадянам 12,2 тис. грн., нараховано до сплати -121 тис. грн.
З числа «обов`язкових» декларантів 2 громадян задекларували іноземні доходи, 61 громадян від отримання спадщини, 2 декларації подано громадянами від здачі в найм нерухомого майна
Відома спортсменка, чемпіонка України, призерка Чемпіонату Європи з біатлону Валентина Шестак винайшла час і завітала до податкової аби задекларувати доходи, отримані протягом минулого року.
Сподіваємось, що громадяни, в свою чергу, своєчасно виконають обов’язок перед державою.
Сектор масово-роз’яснювальної роботи
та звернень громадян Чернігівської МДПІ





Коментарі (0)
avatar