реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Перша реакція на звільнення БЮТом і Регіонами Огризка

Прем'єр Юлія Тимошенко задоволена відставкою Володимира Огризка з посади Міністра закордонних справ, за яку у вівторок проголосувала Верховна Рада.

Ющенко вважає, що усуненням Огризка БЮТ порушив домовленості.
Тимошенко намагається відмитися від відставки Огризка

Тернопільський губернатор каже, що БЮТ визнав свою поразку
03.03.2009___ www.ПРАВДА.com.ua

Голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь заявляє, що є висока ймовірність оскарження у суді постанови парламенту про скасування виборів до Тернопільської облради.Про це йдеться у коментарі, який розповсюдила прес-служба губернатора.

НУ-НС ВИМАГАЄ ВІД БЮТ ПОВЕРНУТИ ОГРИЗКА
ТИМОШЕНКО ЗІЗНАЛАСЯ, ЩО ОГРИЗКО ЇЇ "РАДИКАЛЬНО НЕ ВЛАШТОВУВАВ"
На його думку, це можливо з огляду на прийняття рішення про відміну виборів в розпал виборчої кампанії, коли політичні партії і блоки вже задіяли значний організаційний, людський та фінансовий ресурс.

"В угоду БЮТ "регіонали" погодилися голосувати за скасування виборів облради, натомість БЮТ підтримав ініціативу Партії Регіонів про звільнення українського міністра", - зазначив губернатор.

"БЮТ вже не вперше підігрує політиці Москви - українського міністра знімають з посади лише тому, що він відстоював українські інтереси", - наголосив він.

"Любити Україну треба не на словах, а на практиці - відстоюючи її інтереси. Газові домовленості, розправа над українським міністром - ось справжня любов БЮТ до України", - сказав Чижмарь.

На думку керівника області, скасувавши вибори БЮТ визнав, що втратив довіру населення.

"Ця довіра сьогодні становить 15 відсотків, замість 60 відсотків, які мала ця політична сила", - заявив Чижмарь.

"Тому, приймаючи рішення про відміну позачергових виборів депутатів Тернопільської облради, БЮТ фактично визнав свою поразку у цих виборчих перегонах. Цим і пояснюється вся ця істерія", - вважає губернатор.

Українська правда

У Львівській області Наша Україна "розлучилася" з БЮТ
03.03.2009___ www.ПРАВДА.com.ua

Міжфракційне об'єднання "Наша Україна" у Львівській обласній раді у вівторок розірвало коаліційну угоду з фракцією БЮТ.
Про це повідомив депутат облради Олег Мандюк, передає "Інтерфакс-Україна".

З трибуни облради він заявив, що таке рішення прийняте в зв'язку з тим, що кілька десятків членів фракції БЮТ у Верховній Раді проголосували за відставку міністра закордонних справ Володимира Огризка, а також у зв'язку з голосуванням членів цієї фракції за скасування виборів у Тернопільську облраду.

"Наша Україна" і БЮТ є найбільшими фракціями у Львівській облраді - їм належить більше 90 мандатів із 120.

Степан ХМАРА: «У Верховній Раді є 3 паралельні «5 колони» Москви»

«Голосування за відставку міністра закордонних справ України Володимира ОГРИЗКА та паралельні вітальні оди з Російської Думи, яскраво засвідчили, що у Верховній Раді України є 3 паралельні «5 колони» Москви», – заявив член Правління Української народної партії Степан ХМАРА. Так політик прокоментував резонансну відставку Володимира ОГРИЗКА та чисельні вітальні листи російських урядовців у зв‘язку з цим.

«Відставка ОГРИЗКА – це не ініціатива Партії регіонів чи БЮТ, це покарання Кремля за його проукраїнську та прогрузинську позицію, адже він не побоявся відкрито назвати російські дії в Грузії агресією, за що й отримав нагороду від грузинського уряду», - підкреслив член Правління УНП.

Політик назвав це голосування нетиповим і таким, що „має відкрити очі українцям на той факт, що у Верховній Раді України сформована антиукраїнська, повністю підконтрольна Кремлю більшість у складі фракції Партії регіонів, КПУ та 49 депутатів БЮТ». «Руками цих політичних сил голосував Кремль. А звівши політичні рахунки з міністром закордонним справ України Володимиром ОГРИЗКОМ, вони стали інструментом російської імперської зовнішньої політики», – підсумував Степан ХМАРА.Разом з тим, ХМАРА наголосив на намірах ТИМОШЕНКО дестабілізувати роботу коаліції, аби спровокувати свою відставку. „ТИМОШЕНКО розуміє, що через антидержавницьку політику БЮТ втрачає електорат, однак, наголосив політик, „сьогодні не можна допустити, щоб прем‘єр опинилась в опозиції”.






Коментарі (0)
avatar