реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Надзвичайна ситуація. СВЯТИНІ БЕЗ ОХОРОНИ?

У прес-клубі «Просвіти» заступник голови обласної державної адміністрації, голова обласної організації Єдиного Центру Володимир Приходько зацитував журналістам листа від керівництва обласної міліції. В ньому стражі порядку інформують обласну владу, що їм припинилися проплати за охорону пам’яток історії та культури на території області.
Розуміючи важливість справи, міліція поки що продовжуватиме здійснювати охорону, так би мовити, в борг, але безкінечно це тривати не може, і є реальна загроза, що наші святині зостануться без захисту. Від себе заступник губернатора додав, що центральна влада просто «урізала» в числі інших скорочень бюджету і фінансування на охорону пам’яток історії та культури і що через місяць — два вони зостануться зовсім бездоглядними. Зокрема, підкреслив віін, йдеться навіть про Батурин, гетьманську столицю України. Також про ще одну святу для всіх українців світу точку на Чернігівщині – Крути. Тут нещодавно було відкрито третю чергу Меморіалу Героям Крут. До речі, наша газета вже писала про плюндрування першої черги меморіалу, коли тут взагалі не було охорони.
Ще один важливий об’єкт, який охороняється міліцією і який теж може позбутися цієї охорони, — Чернігівський художній музей. Хоч його вже обкрадали кілька разів.
Буквально через два дні журналісти «Сіверщини» отримали підтвердження цієї інформації і на зустрічі в редакції з представниками облуправління внутрішніх справ. Міліції дійсно припинили проплату за охорону музеїв і заповідників.
Невже Україні недостатньо руйнації тисяч пам’яток нашої духовності, епідемії крадіжок і пограбувань музеїв, картинних галерей, архівів? Економимо – на нашій національній пам’яті?
Петро АНТОНЕНКО





Коментарі (0)
avatar