реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Українська митна варта не любить фінів?

Кримінальну справу за фактом контрабанди в Україну вантажів збірних будівельних конструкцій вагою 85,7 тонн та загальною вартістю 2,172 мільйони гривень порушила Чернігівська митниця.

Факти порушень були виявлені у результаті проведення аналітично-пошукових заходів співробітниками служби митної варти та організації боротьби з порушеннями митного законодавства. Як з’ясувалось, контрабандні поставки здійснювались в Україну з Фінляндії протягом 2007 року двома фірмами-посередниками, що зареєстровані у Лондоні. До митного контролю надавались документи, в яких митна вартість вантажу була занижена більше ніж у 6 разів. Це було встановлено з матеріалів, отриманих від митних органів Фінляндії під час проведення працівниками Чернігівської митниці перевірки законності імпортних операцій. З інформації зарубіжних колег стало зрозуміло, що міжнародні товаро-транспортні накладні, за якими здійснювалось оформлення вантажу на українській території, не є ідентичними до фінських документів. Фінські митники повідомили, що їм нічого не відомо про існування лондонських фірм, які виступали у ролі посередників у даних зовнішньоекономічних поставках.

Зазначені дії спричинили неправомірне зменшення розміру податків і зборів на суму 575,7 тисяч гривень. Порушена кримінальна справа.

Світлана СТРИЖАК, керівник прес-служби Чернігівської митниці






Коментарі (0)
avatar