реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Прилуках на одне робоче місце претендує 15 осіб

Як відомо, ринок праці інерційний, і його реакція на зміни в економічному секторі є природною. На щастя, у Прилуках поки що не відчувається суттєвих змін ні в режимі зайнятості, ні в кількості вакансій, ні в кількості шукачів роботи. Хоча торік ринок пропозиції робочої сили був майже на 300 чоловік вищим за 2007 рік, а рівень працевлаштування на 1 відсоток меншим.

Протягом січня-грудня 2008 року до центру зайнятості звернулося 5 тисяч 123 мешканці міста, більшість з яких звільнилися з ТОВ ВТФ «Керамік-Прилуки», АТП-17407, ВАТ «Будмаш», ТОВ «Велмі-Пром», ЗАТ «Маслозавод», ВАТ Прилуцький завод «Білкозин», ДП «Пластмас-Прилуки», ТОВ «Алітоні» та ДП Нарком-агро КХП-2. На початок року у місті вакантними є лише 159 робочих місць. Тому і навантаження на одне робоче місце високе – 15 чоловік. Сталим попитом на місцевому ринку праці продовжують користуватися професії швачки, перукаря, водія та кухаря. Найбільш перспективними є підприємства легкої промисловості – їх розвиток обумовлений широким залученням вітчизняних та іноземних інвестицій. Найближчим часом збережеться попит на кравців та швачок.

За прогнозованими даними відтік людей із сфери виробництва можливий у лютому-березні 2009 року. Наступним етапом буде збільшення ринку пропозицій робочої сили за рахунок поширення кризи на приватний бізнес.

Олена ВАСЮК, газета "В двух словах" , м. Прилуки






Коментарі (0)
avatar