реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Чернігівстандартметрологія: Кожна третя перевірена буханка хліба не відповідає вимогам стандартів

Нестандартний хліб? Таке буває часто. Кожна третя перевірена буханка хліба не відповідає вимогам стандартів. Такі результати перевірок державного нагляду ДП "Чернігівстандартметрологія" у 2008 році.
Про це повідомив виконуючий обов’язки генерального директора державного підприємства "Чернігівстандартметрологія" Ігор Анищенко.

"У 2008 році інспектори державного нагляду перевірили близько 10 тонн хліба та хлібопродуктів на суму 28,9 тисяч гривень. Вимогам стандартів не відповідали 3,4 тонни на суму 11 тисяч гривень", - сказав він.

За результатами перевірок заборонено реалізацію 4 партій продукції, вартість яких – тисяча гривень. заборонений продаж 5 видів продукції.

Основні невідповідності – незадовільний приймальний контроль готової продукції та її невідповідність за фізико-хімічними показниками. У деяких випадках виробники використовували сировину низької якості та порушували рецептуру.

Занижена маса і відсутність технологічних інструкцій, непроведення періодичних випробувань або порушення періодичності, відсутність контролю за показниками безпеки – такі типові порушення при виробництві хліба і хлібобулочних виробів. На деяких підприємствах не виконувалися вимоги щодо метрологічного забезпечення.

Порушники вимог нормативної документації сплатили штрафи та адмінштрафи – майже 15 тисяч гривень.

Всього ж у 2008 році інспектори державного нагляду ДП "Чернігівстандартметрологія" провели 137 перевірок додержання вимог стандартів при виробництві харчової продукції, продовольчої сировини і питної води. У 113 із них – виявлені порушення.

Прес-служба ДП «Чернігівстандартметрологія»






Коментарі (0)
avatar