реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

КонтраБАНДА на Чернігівщині. Порушені кримінальні справи

Понад 600 мільйонів гривень перераховано колективом Чернігівської митниці у 2008 році до Державного бюджету України.

Виконуючий обов’язки начальника митниці Геннадій Петрович Федик зазначив, що протягом 2008 року Чернігівська митниця виконала планові показники по перерахуванню податків і зборів на 100,1% чим забезпечила надходження до Держбюджету доходів у сумі 601,5 мільйонів гривень. Це на 303,2 мільйони гривень більше, ніж у 2007 році. Розмір середньоденного перерахування податків і зборів становив 2,4 мільйона гривень, що у 2 рази більше аналогічного періоду минулого року.
Станом на початок січня у зоні діяльності Чернігівської митниці перебуває на обліку 2 367 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, з яких протягом минулого року зовнішньоекономічну діяльність здійснювало лише 392 суб’єкта ( 17% від загальної кількості).
За рік працівниками митниці оформлено понад 26 тисяч зовнішньоекономічних операцій. Основними торгівельними країнами-партнерами при здійсненні суб’єктами господарювання у зоні діяльності Чернігівської митниці зовнішньоекономічних операцій були: Російська Федерація, Республіка Білорусь, Республіка Молдова та країни - члени ЄС – Італія, Польща, Німеччина, Франція, країни Балтії. Найактивніше зовнішньоекономічною діяльністю займалися ВАТ “Чернігівське “Хімволокно”, ВАТ “Корюківська фабрика технічних паперів”, АТ “Тютюнова компанія “ВАТ - Прилуки”, ЗАТ “Сан Інбев Україна”.
Митний кордон у зоні діяльності Чернігівської митниці у протягом 2008 року перетнуло 4,4 мільйони громадян. Прикордонними митними постами здійснено пропуск 746 тисяч автотранспортних засобів, 197 тисяч залізничних вагонів та 6,6 мільйонів тонн вантажів.
Діяльність митниці з правоохоронного напрямку була спрямована на створення дієвого механізму протидії митним правопорушенням. Для своєчасного попередження та виявлення протиправних схем переміщення товарів і транспортних засобів основна увага приділялась контролю вантажопотоків товарів віднесених до групи ризику та товарів з високим рівнем оподаткування.
У 2008 році порушено 17 кримінальних справ (2007-го - 15), з яких 10 за фактами контрабанди наркотичних засобів та сильнодіючих речовин, 2 – зброї та боєприпасів, 5 – товарів. Вартість предметів контрабанди складає 3 443 922 гривень.
Працівниками оперативних підрозділів виявлено та припинено 752 адміністративних правопорушення, вартість затриманих предметів по яких становить 49,8 мільйонів гривень (на 23% більше ніж у 2007-му).
41 відсоток від загальної кількості адміністративних справ складають такі, у яких предметом правопорушень були промислові товари, сировина та матеріали. Зберігається тенденція до збільшення випадків виявлення спроб незаконного переміщення та вилучення історико-культурних цінностей: 4 факти у 2006 році, 15 – у 2007-му, 21 – у 2008-му.
180 адміністративних справ порушені за фактами виявлення у громадян предметів, що заборонені до переміщення через митний кордон України або потребують спеціальних дозвільних документів: зброї та спеціальних засобів самооборони, наркотичних, психотропних та сильнодіючих речовин, історико-культурних цінностей.

Світлана СТРИЖАК,
керівник прес-служби Чернігівської митниці






Коментарі (0)
avatar