реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Молодь постуватиме в пам’ять Героїв Крут

Кампанія «Пам’ятай про Крути!» ініціюється в рамках Молодіжної ініціативи «Героям слава!» для популяризації серед молоді подвигу юнаків, які в січні 1918 року віддали найдорожче – своє життя – захищаючи незалежність України.

Принципи кампанії:

1. Одноденне голодування-піст (від 21-00 28 січня до 6-00 30 січня) в пам'ять про полеглих юнаків, збір заощаджених таким чином коштів для увічнення подвигу київських юнаків. Цю традицію саме в цей день започаткувало в 1931 році покоління Шухевича і Бандери, на ній виросли майбутні лицарі УПА.

2. Наочна солідаризація з крутянцями шляхом носіння 29 січня червоно-чорної символіки (стрічок, вишиванок), яка споконвіку нагадує українцям червону кров героїв, пролиту за нашу чорну землю. На питання оточуючих давай передусім таку відповідь: «Сьогодні День української молоді!»

3. Скоординована поїздка в Крути для громадсько-активної молоді (електричкою, за маршрутом Київ-Крути-Київ, як елемент історичної реконструкції). Кожен свідомий український школяр чи студент має один в раз в житті помолитись в Крутах! Відтак можна вшановувати Героїв щорічно і в найближчій українській церкві.

4. Популяризація інформаційного ресурсу www.kruty.org.ua для плекання правдивої, а не міфологізованої політиками, легенди Крут. Пізнання і усвідомлення подвигу юнаків з першоджерел, в оцінках класиків, є найкращою пошаною найвищої жертви.
Задай собі і своїм друзям запитання:
«Що ти, насправді, знаєш про День української молоді?»

Запрошуємо всіх бажаючих долучитись до кампанії "Пам'ятай про Крути!" (www.kruty.org.ua ). Зареєструйся самостійно і запроси своїх друзів!






Коментарі (0)
avatar