реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Апетит приходить вчасно…на гроші

"Вовк в кошарі". Так, зазвичай, називають людей, які вдаються до шкідництва в місці, де самі ж працюють. За розповідями мисливців, вовк ніколи не "шкодить" поблизу місця проживання. Щоб уполювати свійську тварину, сіроманець вирушає подалі від свого місця мешкання. Але серед людей трапляються і такі от "вовки в кошарі", які всупереч, логіці, а значить з додатковими перспективами на алібі займаються "диверсіями" в установах та організаціях, де самі ж працюють і отримують зарплатню. Найпоширенішими з таких "диверсій" є розкрадання грошових коштів, привласнення майна та інші махінації з матеріальними цінностями на збиток своєму підприємству.
Такий собі чималенький доробок до зарплати зробили двоє працівників приватних фірм з виробництва та розповсюдження продуктів харчування. Але дякуючи пильності співробітників служби боротьби з економічною злочинністю їх шкідницька діяльність була не довгою.
Так на початку січня шляхом реалізації оперативної інформації співробітниками сектору ДСБЕЗ міської міліції УМВС України в Чернігівській області був викритий факт розкрадання грошових коштів з боку менеджера зі збуту приватного підприємства з виробництва та розповсюдження продуктів харчування. 40-річний чернігівець, пропрацювавши всього рік на посаді експедитора та будучи матеріально-відповідальною особою встиг привласнити грошових коштів на суму понад 12 тис.грн. Схема махінації шахрая була доволі проста і зручна для зловмисника і досить прихована для господаря фірми. Отримуючи гроші від замовників за поставлений товар, аферист віддавав власникові компанії лише частину виручки, а решту - приховував та витрачав на власні потреби. Далі - більше. Отримавши гроші від іншої особи, він вносив до каси певну суму а решті знов привласнював. Так набралася кругленька сума в 12 тис. грн. Його розпалений апетит вгамували правоохоронці, які провели перевірку за зверненням власника фірми, який запідозрив "щось не благонадійне" у роботі свого підлеглого. За вказаним фактом прокуратурою м. Чернігова порушена кримінальна справа за ознаками складу злочину передбаченого ст.191 ч.3 Кримінального Кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), що передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з подальшим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певними видами діяльності на строк до трьох років.
За інформацією прес-центру громадських зв’язків УМВС України в Чернігівській області





Коментарі (0)
avatar