реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Що слід очікувати від автоінспекторів на шляхах області, якщо своєчасно не пройшли техогляд автотранспорту

В управлінні внутрішніх справ Чернігівської області 23 січня відбулась зустріч начальника сектору автомобільно-технічної інспекції та реєстраційно-екзаменаційної роботи ВДАІ УМВС України в Чернігівської області, підполковника міліції Володимира Ігнатенка та старшого державтоінспектора з особливих доручень сектору автомобільно-технічної інспекції ВДАІ УМВС області, підполковника міліції Юрія Кудрика з журналістами.

Відповідальні працівники проінформували представників засобів масової інформації області про особливості щодо порядку проведення державного технічного огляду автотранспорту та про надання суб’єктам господарювання повноважень на проведення перевірки технічного стану колісних транспортних засобів під час державного технічного огляду.

Про детальне висвітлення зустрічі працівників ДАІ області з журналістами - в найближчому випуску «Автонавігатора» друкованого видання «Сіверщини».
Нагадаємо, що зараз діють нові заходи адміністративного впливу стосовно незадовільного технічного стану автотехніки та несвоєчасного проходження техогляду, а саме:

Порушення порядку перевірки технічного стану транспортного засобу. Неналежне проведення перевірки технічного стану транспортного засобу та видача відповідного документа про його технічну справність - штраф на особу, відповідальну за видачу документа про технічну справність транспортного засобу від 1530 – 1700 грн.

Видача талону про проходження державного технічного огляду без документа, що підтверджує технічну справність транспортного засобу тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від 1530 – 1700 грн.
Випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає вимогам правил і стандартів, а також направлення в рейс одного водія при здійсненні пасажирських перевезень на автобусному маршруті протяжністю понад 500 кілометрів - штраф від 680 – 850 грн. Повторне порушення протягом року - штраф від 850 – 1360.
Керування водіями транспортними засобами, що мають несправності гальмової системи, рульового управління, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів - штраф від 340 – 425 грн.


На фото: Володимир Ігнатенко та Юрій Кудрик.

Сергій КОРДИК









Коментарі (0)
avatar