реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігів. Останні новини з колегії податківців. Економічні ризики не повинні позначитися на наповненні бюджетів

Підсумки роботи податкової служби Чернігівщини за 2008 рік та забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів у першому кварталі нинішнього року обговорювалися під час засідання колегії ДПА в Чернігівській області. До порядку денного також були включені питання щодо руйнування схем ухилення від сплати податку на додану вартість, адміністрування акцизного збору та збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, упереджень порушень податкового законодавства під час виплати заробітної плати, ефективності роботи підрозділів погашення прострочених податкових зобов’язань, стану взаємодії з Держфінмоніторингом України під час опрацювання матеріалів, що стосуються фінансових операцій, пов’язаних з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом та стану протидії корупційним проявам у податковій службі.
Голова ДПА в Чернігівській області Валентин Осипенко зазначив, що за минулий рік до зведеного бюджету податківці зібрали більше 3 мільярдів 250 мільйонів гривень - забезпечений приріст надходження коштів з переважної більшості податків. За всіма бюджетоутворюючими платежами досягнутий темп росту надходжень до держбюджету порівняно з приростом виробництва промислової продукції. Збільшені надходження порівняно з попереднім роком.
До місцевих бюджетів надійшло 925,4 млн. грн., що на 29 відсотків або на 208,4 мільйона гривень більше, ніж за попередній рік. Найвідчутніше наповнили місцевий бюджет податки з доходів фізичних осіб, з власників транспортних засобів, плата за землю, ліцензії та торгові патенти, місцеві податки і збори, єдиний податок.
В.В.Осипенко подякував колективу за сумлінну працю. Інформуючи про завдання, доведені на перший квартал, голова ДПА в області зазначив, що вони вкрай напружені і має бути докладено максимум зусиль для їх виконання. Адже бюджетна сфера має фінансуватися в повному обсязі, вчасно одержати зарплати, профінансувати всі програми, зокрема соціальні.
Перший заступник голови Микола Манжула акцентував увагу, що необхідно проаналізувати всі ризики, які існують в економіці і які можуть позначитися на наповненні бюджетів, щоб унеможливити їх вплив.
Перший заступник голови-начальник УПМ Сергій Христич говорив про підсумки роботи податкової міліції та поставлені перед нею завдання. За минулий рік співробітники податкової міліції викрили 98 злочинів у сфері економіки, з них 80,6% - тяжких. І надалі триває робота щодо виявлення резонансних, масштабно спланованих, замаскованих та професійно розроблених схем ухилення від сплати податків.
Всі питання порядку денного засідання колегії розглянуті з урахуванням незадіяних резервів, які мають бути спрямовані на покращення загальних результатів. Керівники інспекцій та відділень доповіли про заплановані заходи, які забезпечить бездоганне виконання доведених завдань.
Участь у роботі колегії взяв перший заступник прокурора Чернігівської області Є.М.Ходико. У своєму виступі він окреслив основні робочі моменти взаємодії двох структур і з позицій прокурорського нагляду позитивно оцінив діяльність податкової служби.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та
звернень громадян

На фото: голова ДПА в Чернігівській області Валентин Осипенко






Коментарі (0)
avatar