реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Люди ще звертаються до влади...

Загальноукраїнський трудовий рух «Солідарність» («ЗТРС»), користуючись своїм громадянським правом, закріпленим у ст. 40 Конституції України, звертається через Вас до всіх народних депутатів передусім як до громадян України, яких народ не тільки наділив правом представляти його інтереси у владі, але й відповідати перед народом за скоєне зло.

Нинішня пропорційна система – це не тільки брутальне порушення ст. 38 Конституції України, а й узурпація влади в країні трьома відсотками партійного населення. Ви і ваші попередники породили нинішню владну потвору, яку смієте називати «українською демократією». За вашою Конституцією 1996 року:

■ Україна не має ні державницької ідеології, ні стратегії розвитку;

■ куплена й керована олігархами владна верхівка позбавила народ законного права на владу в Україні й не несе відповідальності за результати свого паразитарного правління;

■ у державі немає жодного дієздатного контрольного органу, оскільки всіх їх, у тому числі Рахункову палату й Конституційний суд, призначають ті, кого вони повинні контролювати.

Тому породжена вами ваша «держава в державі» безвідповідальна, безконтрольна і безкарна. Але й цього вам виявилося замало: законом N 2222-IV від 8 грудня 2004 р. ви здійснили антиконституційний заколот і своєю «політреформою» змінили конституційний лад України з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську республіку, а таке рішення можна ухвалювати лише на всенародному референдумі – згідно зі ст. 5 Конституції України:

«Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами».

Ви, колективний орган-узурпатор, породили в державі кризу управління, яка лише загострила й винесла на поверхню всі ваші злочини. Тому всі ви несете колективну відповідальність за скоєне. Колективна відповідальність означає, що одні й ті самі санкції будуть застосовані до кожного нардепа без винятку.

Для виправлення породженої вами правової диверсії пропонуємо вам самостійно до 21 березня 2009 р. внести до Конституції України такі зміни:

1. З метою чіткого розмежування повноважень законодавчої й виконавчої гілок влади, що припинило б у державі багатовладдя і послужило б поштовхом до подолання політичної та економічної кризи, негайно внести до Конституції України зміни шляхом скасування політреформи 2004 року (Закон України № 2222-IV «Про внесення змін до Конституції» від 8.12.2004, що змінив суспільно-політичний устрій держави без всенародного референдуму всупереч ст. 5 Конституції України).

2. Негайно провести судову реформу: суддів має обирати й відкликати народ, і судова гілка влади повинна стати незалежною.

Такі зміни до Конституції України, безумовно, посприяють закріпленню в суспільстві принципів народовладдя, верховенства права, підконтрольності інститутів влади суспільству.

3. Для забезпечення справедливих і прозорих виборів органів центральної й місцевої влади, вимагаємо створити таку виборчу систему, за якої депутатів обиратимуть безпосередньо на виборчих округах.

4. Негайно внести зміни до Закону України «Про статус народного депутата України», а саме – скасувати ст. 27, в якій ідеться про недоторканність народних депутатів України, та внести доповнення до Законів України «Про статус народного депутата України», «Про статус депутатів місцевих Рад народних депутатів», про запровадження прозорої, нескладної і доступної виборцям процедури відкликання депутатів усіх рівнів.

5. З метою розвитку місцевого самоврядування, негайно провести децентралізацію бюджетної системи України на основі раціонального бюджетного розподілу, виходячи з міжбюджетного балансу у співвідношенні 70/30 на користь громад.

6. Прийняти державну програму «Повернення на батьківщину українських трудових мігрантів».

Якщо народні депутати не захочуть використовувати своїх повноважень в інтересах українського суспільства, «ЗТРС» буде змушений звернутися до Президента України як єдиного гаранта прав громадян з пропозицією використати своє право, надане йому ст.106 Конституції України, на введення у державі надзвичайного стану на термін, який потрібен для проведення негайних реформ, зазначених у пропозиціях «ЗТРС».

У випадку, якщо і народні депутати, і Президент не підтримають наших законних ініціатив, то Загальноукраїнський трудовий рух «Солідарність» залишає за собою право, в межах норм діючого законодавства і Конституції України, виступити з пропозицію про оголошення загальноукраїнського референдуму з вищезазначених питань, які є першочерговими заходами для подальшого реформування і розвитку держави.

Крім того, ми залишаємо за собою право очолити загальноукраїнський громадянський протест із залученням до суспільно-політичних процесів усіх верств населення задля об’єднання народу України навколо ідеї зміни антинародної системи влади, яка провокує корупцію та є загрозою для української державності.

Вимагаємо зачитати це звернення до народних депутатів з трибуни Верховної Ради України на черговому пленарному засіданні.

Голова Правління «ЗТРС» В. Ю. Горобчук






Коментарі (0)
avatar