реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Храм будують родичі Юрія Бойка

Над с. Озерним засяяли хрести

20 січня, в день Собору Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана, преосвященнійший єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон відвідав с. Озерне, Козелецького району, де освятив три хрести на куполи храму святих апостолів Петра і Павла.

Настоятелем храму-красеня, який має унікальну архітектуру (поєднання візантійського та українського бароккового архітектурних стилів), є благочинний Козелецького району прот. Андрій Пилипчак. Для жителів маленького с.Озерне, в якому проживає близько 300 людей, це було справжнім святом духовного піднесення. Ще в 30-х роках минулого століття безбожною владою був знищений храм, і цілі покоління виростали і не мали можливості пізнавати Істину та задовільняти свої духовні потребності. Але часи минають…і вже цього Богом благословенного року жителі села планують завершити будівництво храму та освятити його.
У своєму слові преосвященнійший владика привітав жителів Озерного з освяченням хрестів, а також подякував всім благодійникам та меценатам за їхні праведні труди. На завершення єпископ Іларіон привітав присутніх зі святом Богоявлення, побажав міцного здоров’я і Божого благословення на добрі справи в наступному році та провів теплу бесіду з прихожанами.

Після освячення всі присутні приложилися до хрестів та дякували Богу за цей благословенний день.

Слід зазначити, що до 30-х років ХХ-го ст. це село називалося Святе. Жителі села хочуть відновити цю історичну назву, і що найголовніше, вірять, що завдяки храму, який вони будуть відвідувати, стануть достойними того, щоб жити в цьому селі, яке буде мати таку високу назву.


Джерело:
http://www.cerkva.info/2009/01/21/chernigiv.html








Коментарі (0)
avatar