реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігівська область: на 4,1 мільйона гривень більше

Досягнуто виконання бюджетів усіх рівнів

Державною податковою інспекцією міста Чернігова за підсумками 2008 року завдання по наповненню Державного та місцевого бюджетів виконано в повному обсязі. До Державного бюджету в цілому мобілізовано 493,9 млн.грн., що на 4,1 мільйона гривень більше збору платежів 2007 року.

Бюджетоформуючими платежами є податок на додану вартість, питома вага якого в загальних обсягах становить 47,3%, податок на прибуток 25,4% та акцизний збір 21,0%.

По сплаті задекларованих податків і зборів в цілому доходи Державного бюджету у 2008 році на 93,9% сформовані за рахунок 412 платників – юридичних осіб, якими сплачено 464,0 млн.грн. З них 73 платника сплатили суму більше 1,0 млн.грн., тим самим забезпечили 72,6% (358,6 млн. грн.) загальних надходжень.

Доходи місцевого бюджету склали 382,9 млн.грн., що більше рівня січня – грудня 2007 року майже на 87,9 млн.грн. або на 30%.

У розрізі джерел наповнення місцевого бюджету досягнуто рівня минулого року по всіх податках та зборах.

Структура фактичного збору платежів до місцевого бюджету свідчить, що 78,9% (302,0 млн.грн.) одержано за рахунок надходжень податку з доходів фізичних осіб.

За рахунок плати за землю доходи місцевого бюджету поповнилися на 26,0 млн.грн. (на долю даного податку припадає 6,8%).

Місцевих податків і зборів зібрано до бюджету 6,1 млн.грн. Близько 61% (3,7 млн. грн.) у надходженнях місцевих податків і зборів займає ринковий збір.

Продовжують зростати і доходи від сплати податку з власників транспортних засобів, плати за торговий патент, плати за ліцензії.

У цілому за звітний період 3392 підприємства збільшили сплату до місцевого бюджету в порівнянні з відповідним періодом минулого року на суму 99,8 млн. грн., надходження від яких склали 351,7 млн.грн.

Найбільші суми податків і зборів до місцевого бюджету сплачені Управлінням освіти Чернігівської міської ради, ВАТ «Чернігівське хімволокно», КЕП «Чернігівська ТЕЦ», УМВС України в Чернігівській області, ЗАТ «КСК «Чексіл», КП «Чернігівводоканал», Чернігівською філією ВАТ «Укртелеком», ВАТ «Облтеплокомуненерго», Чернігівським державним педагогічним університетом ім. Т.Г.Шевченка, ЧВ ВАТ „Сан Інбев Україна”.

Ігор Веселов, начальник відділу економічного аналізу та прогнозування ДПІ у м. Чернігові






Коментарі (0)
avatar