реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Затримані контрабандисти у пункті пропуску „Нові Яриловичі"

Колекцію монет XIX – XX століть, духовні друковані видання
вилучено у пункті пропуску „Нові Яриловичі”
при спробі їх незаконного вивезення за межі України

Колекція монет та паперових грошових купюр Росії та Німеччини XIX – XX століть і чотири старовинні друковані видання були виявлені у багажі одного з пасажирів рейсового автобуса „Одеса - Санкт-Петербург” під час здійснення вибіркового митного контролю у пункті пропуску „Нові Яриловичі”.

23-річний громадянин Російської Федерації під час декларування речей не вказав, що переміщує предмети старовини. Не повідомив він цього і під час здійснення інспектором митниці усного опитування пасажирів автобуса. Після цього серед речей пасажира було виявлено друковані старослов’янською мовою видання „Наставление в Законе Божьем”, „Евангелие”, „Служба с акафистом Пресвятой Богородице нарицаемой Иверской”, „Последование святого молебна и панихиды”. Там же знаходилось зібрання старовинних монет: від Російських 2-х копійок 1898 року та ½ копійки 1899 року до 5-ти пфенінгів Німецького рейху 1937 року. Поряд - в альбомі - розміщувались кредитні білети номіналом від одного рубля до п’ятисот рублів Росії (1898-1937 років) та рейхсмарки Німеччини.

Відносно громадянина працівниками Чернігівської митниці складено протокол про порушення митних правил за статтею 340 Митного кодексу України. Наближчим часом затримані предмети будуть передані на експертизу для визначення їх історико-культурної цінності.

Світлана СТРИЖАК, керівник прес-служби Чернігівської митниці






Коментарі (0)
avatar