реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чернігівські дороги. Аналіз аварійності за 2008 рік

У 2008 році на території Чернігівської області сталося 1192 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 206 осіб загинуло та 1469 осіб отримали тілесні ушкодження.
В порівнянні з минулим роком кількість авто пригод зменшилась на 289 ДТП, кількість загиблих на 38 осіб, а травмованих на 270 осіб.
Сумна статистика свідчить, що одна із причин скоєння ДТП – людський фактор. Тобто водії свідомомо порушують правила дорожнього руху – це перевищення швидкості руху, правил маневрування під час обгону, виїжджають на смугу зустрічного руху у безпосередньої близькості наближаючогось автотранспорту, а деякі наважуються на керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння, що стає причиною автоаварій.
Так, на території області сталося 220 дорожньо-транспортних пригод з вини водіїв, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Зловживання спиртним призвело до загибелі 24 осіб. Через перевищення встановленої швидкості руху сталося 507 дорожньо-транспортних пригод.
До групи ризику також можна віднести ДТП з вини пішоходів та велосипедистів. За 2008 рік зареєстровані 308 наїздів на пішоходів, з них 58 загинуло та 292 травмовані та 146 наїздів на велосипедистів.
Окрему увагу хочу звернути на дитячий дорожньо-транспортний травматизм. В цьому році на території області зареєстровані 104 дорожньо-транспортні пригоди у яких 11 дітей загинули та 87 отримали поранення. Із загальної кількості ДТП з дітьми віком до 16 років, з вини дітей через порушення ними Правил дорожнього руху сталося 25 ДТП, у яких 3 дітей загинули та 28 отримали тілесні ушкодження.

Шановні учасники дорожнього руху! Щоб ваше життя не обірвалося у розквіті сил, пам’ятайте: суворе дотримання Правил дорожнього руху - ваш святий обов’язок. Якщо ви сіли за кермо автомобіля, то знайте, що від вашої дисциплінованості залежить як особисте життя так і доля ваших пасажирів.

Прес-служба ВДАІ УМВС України в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar