реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

В Україні розпочався тиждень молитов за єдність християн

Тиждень молитов за єдність християн розпочинається 19 січня молитвою у греко-католицькому храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці (вул. Микільсько-Слобідська 5 (ст. метро Лівобережна) о 18 годині. Протягом тижня у храмах УПЦ, УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ, РКЦ та ЦХВЄУ відбуватимуться спільні молитви за участі духовенства та вірних згаданих церков.

В ці дні молитовні заходи за єдність християн відбуватимуться у всьому світі. Молитовний Екуменічний тиждень ініціювали Світова Рада Церков та Папська Рада для сприяння Єдності між християнами. Цьогорічною темою тижня є: «Щоб вони в руці твоїй були як одно!» (Єзекіїля 37, 15-17) Головною ідеєю тижня є спільні зусилля католиків, православних і протестантів за допомогою молитви сприяти возз'єднанню розділеного християнства.

В Україні координатором молитовних заходів виступила Українська Греко-Католицька Церква. Тиждень молитов за єдність християн в Києві проходитиме вже втретє. «Передусім ми сподіваємось, що цей тиждень молитов наблизить українських християн один до одного і сприятиме взаємній толерантності вірних різних конфесій» – зазначає Голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами Ігор Шабан.

Час проведення Тижня молитов за єдність християн – 18–25 січня – було обрано Світовою Радою Церков невипадково. Цей тиждень, за Григоріанським календарем, завершується саме в день увірування апостолом Павлом, що традиційно у Європі відзначається 25 січня. У цей день по дорозі до Дамаску один із переслідувачів учнів Христа - Савло побачив самого Христа й почув Його голос. Відбулось чудесне навернення цієї людини, яка з часом стала Апостолом Народів, віддана Євангелії й Христу – центру та фундаменту усього.






Коментарі (0)
avatar