реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Наталії Романовій із Верховної Ради надійшла відповідь

Як вже повідомлялося, на початку грудня минулого року в Чернігові під час всеукраїнської наради голів обласних рад в рамках Асоціації місцевих та регіональних влад України було прийнято резолюцію, що містила звернення, зокрема, і до Верховної Ради України.
Днями на ім’я голови Чернігівської обласної ради Наталії Романової від імені Голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Сергія Міщенка надійшов лист-відповідь.
Сергій Григорович повідомив, що за дорученням Голови Верховної Ради України Володимира Литвина Комітет з питань правової політики розглянув резолюцію наради голів обласних рад. Комітет поділяє та підтримує пропозиції учасників наради, вважаючи їх такими, що “спрямовані на вдосконалення на конституційному рівні організації місцевого самоврядування та виконавчої влади на місцях”.
Натепер у Верховній Раді зареєстровано три законопроекти про внесення змін до Конституції України щодо вдосконалення територіальної організації влади та місцевого самоврядування, які концептуально збігаються з баченням її нової моделі учасниками наради голів обласних рад у Чернігові. Отож, для підготовки розгляду їх Верховною Радою України відповідно до порядку, встановленому Конституцією України та Регламентом, Комітет з питань правової політики вбачає за доцільне найближчим часом провести парламентські слухання з питань реформування місцевих органів влади та місцевого самоврядування. Під час цих слухань було б край важливим розглянути також пропозиції голів обласних рад, що прозвучали на нараді 1 грудня 2008 року у Верховній Раді за ініціативи заступника Голови Верховної Ради України Миколи Томенка. Очільники областей, йдеться у листі, тоді підтримали ідею створення при Українському законодавчому органі Ради регіонів.
Як повідомила голова Чернігівської обласної ради Наталія Романова, в її робочому графіку вже запланована офіційна зустріч з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином. Наталія Андріївна планує обговорити деталі підготовки до можливих парламентських слухань та у черговий раз донести до керівництва Верховної Ради позицію голів обласних рад, озвучену 12 грудня минулого року під час їх чернігівської наради.
Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради





Коментарі (0)
avatar