реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Кредитівка «Чернігівська» : стабільність і захист вкладів гарантовані

Сьогодні багатьох людей хвилює тема захисту своїх заощаджень. Як зберегти зароблене? Якій фінансовій установі довіритись? Один з прийнятних варіантів — кредитна спілка. Серед популярних і надійних у нашому регіоні – кредитівка «Чернігівська».

Розповідає Валентина ГРІНЧЕНКО, голова правління кредитної спілки «Чернігівська»:

— Наша спілка існує вже десять років, і найголовнішим завданням у сучасних економічних умовах для нас є захист вкладів наших членів. Правління спілки і спостережна рада працюють над тим, щоб члени нашої спілки не переживали й не хвилювалися за свої вклади. За десятиріччя роботи у нас не було жодного такого прецеденту, щоб ми або змінювали умови в односторонньому порядку, або зменшували відсотки на депозити, або збільшувати відсотки на кредити. Для нас головне — стабільність вкладів наших членів. Адже якщо людина заробила свою кровну копійку і принесла її у фінансову установу, вона має бути впевнена у тому, що отримає її назад разом з відсотками.

— Яким чином досягається така стабільність?

— Кредитна спілка «Чернігівська» з 2007 року є членом Всеукраїнського об’єднання кредитних спілок «Програми захисту вкладів». Це об’єднання створене самими кредитними спілками і має на меті забезпечити їх стабільну роботу. А з 2009 року наша кредитівка запроваджує страхування депозитів за рахунок спілки.
Зазначу, що участь у «Програмі захисту вкладів» передбачає трирівневу систему захисту депозитів. Що це значить? Перший рівень – базовий, рівень самої кредитної спілки. Другий – рівень «Програми захисту вкладів». Третій рівень – система гарантування вкладів. І якщо перші два рівні стосуються стабільної роботи самої кредитної спілки, то третій рівень якраз і спрямований на надання додаткових гарантій членам кредитної спілки в поверненні вкладів.

— Чи має система діяльності вашої кредитної спілки якісь особливості?

— Так. Ми не прагнемо в будь-який спосіб заробити багато грошей, ми працюємо заради добробуту наших членів. Для нас це — не просто гасло, це наша принципова позиція, яка відрізняє нас від інших фінустанов. Ми починали з нуля активів і з нуля працівників. І ось дійшли до доволі серйозного рівня з мільйонними обіговими коштами і кількома філіями в районах області. Інформація про діяльність нашої кредитівки є відкритою. Крім цього, ми працюємо з мінімальними ризиками. Скажімо, ми працюємо тільки з національною валютою, не видаємо величезних кредитів одній особі, не приймаємо дуже великих депозитів. Наша спілка — як одна велика сім’я. До того ж «Програма захисту вкладів» передбачає постійний нагляд за діяльністю спілки з метою оцінки її фінансового стану та діяльності органів управління спілки. Введені щомісячні звіти. Проводяться постійні виїзні перевірки тощо. Зауважу, що система кредитування фізичних осіб через кредитні спілки найкращепідходить саме для України, про що йшла мова в нашому попередньому матеріалі.

— Чим ще приваблива кредитна спілка «Чернігівська»?

— Ми – відкрита структура. Наша діяльність прозора. В Інтернеті на сайті www. PZV. net. ua є розділ „Відкрита кредитна спілка”. Там про нашу спілку є повна інформація. Всі бажаючі можуть ознайомитися з нашими показниками. Ще хочу звернути увагу читачів: ми працюємо з будь-якою категорією людей. Наша діяльність спрямована переважно на працюючих людей та пенсіонерів. Отже, якщо ви маєте бажання заощадити гроші, але не знаєте, кому їх довірити, завітайте до нас. Ми не тільки надійно збережемо їх, але тут ви зможете мати від них добрий дохід.

— Отже, гроші краще тримати у вашій кредитівці, ніж десь під матрацом…

— Саме так. Тим більше, що гроші енергетично, так би мовити, подібні до води: вони повинні постійно рухатись. Енергія грошей має постійно перебувати в русі, вона не зносить застою. Адже, якщо вода довго стоїть, вона загниває, і якщо гроші довго лежать, вони перетворюються на скарб. А перетворені на скарб гроші забирають енергію, відтягують її у людини, яка їх накопичила. Якщо ж гроші працюють, то вони й іншим людям допомагають, і людину, яка їх зберігає у нас, підтримають у потрібний момент. Адже якщо людина взяла, скажімо, навіть невеликий кредит (заплатила за навчання, зробила у квартирі ремонт, придбала меблі, витратила на відпочинок тощо), то завдяки цьому вона й підтримала реальний сектор економіки.
А для того, щоб наблизити наші послуги безпосередньо до споживачів, ми створили в області мережу відокремлених підрозділів. Вони діють у Ніжині, Ріпках, Прилуках, Носівці, Бахмачі, Новгороді-Сіверському, Коропі, Борзні , Бобровиці, с.Киїінка Чернігівського району, смт Десна Козелецького району. Всі, кого зацікавила ця інформація, можуть звертатися на місцях до наших філій та відділень і отримати там необхідні інформацію та послуги. Жителі районів, міст, де є наші відділення, вже переконалися в ефективності співпраці з нашою кредитівкою. До речі, всі наші відокремлені підрозділи працюють ефективно, злагоджено, як годинниковий механізм — це також позитив.

Адреса головного офісу кредитної спілки «Чернігівська»: 14027, м.Чернігів, вул.Шевченка, 105-А, 1-й поверх, оф.107. Працюємо щодня, крім неділі, з 9.00 до 17.00.
У суботу — з 9.00 до 13.00.
Телефони: 95-84-40; 670-264; 8-050-465-40-52
Безкоштовний номер «гарячої» лінії ОКС «Програми захисту вкладів»: 8-800-309-15-10.

Розмовляла Інеса ФТОМОВА






Коментарі (0)
avatar