реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Податковий шорттрек

Рада профспілки Державної податкової адміністрації в Чернігівській області започаткувала спортивну програму з оздоровлення дітей “Податкова ліга”. Вона передбачає проведення конкурсів, вікторин, спортивних змагань з різних видів спорту. Цими січневими днями був проведений турнір з шортреку, до речі вперше у Чернігові.

Змагання з шорттреку (біг на ковзанах в хокейній ковзанці) поширені у багатьох країнах Європи завдяки доступності та динаміці. Завдяки справжній зимовій погоді а також ентузіастам з міської середньої школи №20, які щороку самотужки заливають ковзанку, з’явилася чудова нагода для проведення такого заходу. До речі, до участі у змаганнях податківці залучили і своїх дітей.

Загалом участь у змаганнях взяли тридцять учнів з різних шкіл міста. Змагалися за віковими групами. За олімпійською системою кожний учасник долав три кола.

Так першими на лід вийшли дві Насті - Кот та Товстолес (на фото згори). Вони впевнено здолали дистанцію і вибороли перемогу у своїх вікових групах.

Другим, за жеребом, стартував у парі з Владою Городець кою, зі школи №3, єдиний юнак зі збірної податківців Матвій Тулупов (на фото знизу – крайній зліва). Завдяки спортивному характеру та підтримці вболівальників Матвій виборов перемогу у двох заліках – турніру та першості податкової адміністрації. У своїй віковій групі серед одинадцятирічних учасників перемогу здобула Влада.

У загальному заліку серед дівчат одразу після старту розгорнулася азартна спортивна боротьба. Закріплюючи перевагу над суперницями з кожним колом забігу звання першої переможниці з шортреку виборола учениця ПТУ №5 – Женя Прокопець, срібло дісталося учениці сш №1 Ірині Ковтанюк, бронза – учениці сш № 13 Жені Отрошко.

Наймасовішими змагання були серед юнаків - стартували одинадцять учасників. Серед них і гравець єдиного на Чернігівщині хокейного клубу “Чернігів” Роман Коротаєв.

Учасники були поділені на пари. Боротьба за перемогу була завзятою і супроводжувалася оплесками глядачів. Інтригуючим був фінал, де зустрілися найспритніші на ковзанці учень сш№20 Михайло Ларко та випускник цієї школи Роман Коротаєв. Зі старту вперед вирвався Михайло. Він стрімко долав прямі ділянки дистанції. Однак Роман завдяки досвіду хокейних ігор швидше долав повороти. Це у підсумку і дозволило йому на фініші на півметра виперидити суперника і стати переможцем. Бронза дісталася Максиму Кульгуськіну.

Звісно, нагороди одержувати приємно. Але задоволеними були всі учасники змагань. Як зазначив голова спортивної комісії обласної ради профспілки працівників податкової служби

Ігор Закружний, найголовніше, що всі учасники змагань з шорттреку здобули позитивні емоції і чудово провели час. У такий спосіб податківці пропагують серед учнів здоровий спосіб життя і допомагають їм фізично загартовуватися.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та

звернень громадян ДПА






Коментарі (0)
avatar