реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Їздять більше, але ближче

Упродовж 2008р. послугами пасажирського автотранспорту області, з урахуванням перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями, скористалося 91,2 млн. пасажирів, що на 2,3% більше, ніж у 2007р. Однак, обсяг виконаного пасажирообороту скоротився на 9,1% і становив 922,7 млн.пас.км.
Наростили обсяги пасажирських перевезень та пасажирообороту підприємства м.Чернігова, Бахмацького, Бобровицького та Куликівського районів.
Щодня послугами маршрутного автотранспорту області, у середньому, користувалося 249,3 тис.пасажирів.
У сфері пасажирських маршрутних автоперевезень усе більшого розвитку набуває малий бізнес. Станом на 20 грудня 2008р. в області право на перевезення пасажирів мав 251 приватний перевізник. Ними поповнено рухомий склад, що обслуговує маршрутну мережу, 563 одиницями автобусів із загальною пасажиромісткістю 11,4 тис. місць для сидіння.
За рік автотранспортом фізичних осіб-підприємців виконано 35,3% загального обсягу пасажирських перевезень та 37,6% пасажирообороту області.
Завдяки своїй мобільності, комфортності та регулярності цей вид транспортної послуги користується все більшою популярністю серед мешканців області. Упродовж минулого року в розрахунку на одну особу наявного населення області було здійснено, у середньому, 29 поїздок у маршрутних автобусах приватних перевізників.
Обсяг пасажирських перевезень, виконаний тролейбусним транспортом, скоротився на 3,9%.

Перший заступник начальника
Головного управління К.Й.Свистун






Коментарі (0)
avatar