реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Україна довела, що РФ сама перекрила газ

Українська сторона під час зустрічей у Брюсселі довела, що РФ сама перекрила транзит газу в країни Європи, і що поведінка російської сторони була неадекватною, заявив заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв.

У той самий час, Єлісєєв також висловив думку, що відмова російської делегації брати участь у засіданні комітету з закордонних справах засвідчує "капітуляцію Газпрому".

Нагадаємо, вчора Ющенко і Тополанек заявили, що Україна і Європейський Союз готові до створення тристоронньої моніторингової комісії щодо транзиту газу як на території України, так і Росії.

Президент також сказав, що Україна виступає за перехід на ринкову ціну на газ, і заявив про готовність країни зробити все, щоб транзит газу був прозорим механізмом.

Більш того, він відзначив, що ситуація пов'язана з припиненням поставок газу в Європу через Україну, була заздалегідь запланованою і підкреслив, що останні заяви керівництва Росії щодо газових відносин принижують не тільки Україну, але й саму Федерацію.

Між тим, прем'єр Чехії допустив, що у зв'язку з падінням цін на нафту останнім часом ціна на газ може знизитися до $ 250 за тисячу кубометрів.






Коментарі (0)
avatar