реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Слюсар ЖКГ проти Ірода (оновлено)

На Різдво молоді чернігівські націоналісти з КУН та ВО "Тризуб", відроджуючи слов’янські православні традиції, за підтримки Чернігівської Єпархії УПЦ (КП) та Козацької православної громади церкви св. Катерини, провели веселий Різдвяний вертеп - спочатку біля П’ятницької церкви, а потім у Катерининській церкві.
Під час Різдвяного Богослужіння у Катерининській церкві, Храму були подаровані козацька ікона Покрови, та старовинна ікона, яка пережила більшовицьких варварів та кілька воєн.
Після Богослужіння дитячий хор проспівав традиційні колядки, а потім розпочався Вертеп - веселе театральне дійство, де "героями" були як традиційні народні персонажі, так і навіяні сучасністю - це "Чорт" і "Чортиха", "Сантехнік" та "Слюсар ЖКГ", "Янгол", "Скажена Конотопська відьма Наташка", "Ірод", "Український солдат-спецназівець Юхим".
Закінчилось святкування вже традиційним салютом з козацької гармати.

Прес-служба ЧОО КУН

Віталій Логін
Від редакції "Сіверщини". Хвилюючим моментом різдвяного свята стало вручення регентом хору, заслуженим працівником культури України Миколою Борщем єпископу Іларіону своєї домашньої ікони Пресвятої Богородиці. Микола Борщ ледве стримував сльози:" Ця святиня пережила комуністів і зараз віддаю її до храму".
Попри холод (мінус 17), який що на дворі, що в храмі (московські прихильники за два роки блокування храму зруйнували систему теплопостачання), людей було багато -- навіть з Києва приїхав відомий дослідник україністики Олесь Доля з дружиною. За Божественною Літургією єпископ Іларіон рукоположив диякона. А козацька громада кожному прихожанину вручала свічки та текст молитви "Боже великий, єдиний". Церква живе! Слава Україні!






Коментарі (0)
avatar