реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Дива не сталося - в останній день року

31 грудня громадянин України намагався вивезти за межі країни старовинну книгу видання 1888 року «Новый Завет».

Раритетну книгу виявили співробітники міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нові Яриловичі». До зони митного контролю громадянин заїхав о 3-й годині ранку в останній день вже минулого року по «зеленому коридору».

За наявності достатніх підстав працівники митниці мають право вивести автомобіль зі смуги спрощеного контролю і провести його поглиблений огляд. Так сталося і в даному випадку.

Практика свідчить, що є декілька варіантів розвитку подальших подій: у першому випадку порушники до останнього не зізнаються, що переміщують заборонені речі - чекають: знайдуть чи ні, у другому – пред’являють інспектору митниці такі речі самостійно. Інколи «розігрується» і такий варіант: «Придбав, поклав серед особистих речей, забув». В даному випадку громадянин «згадав» про книгу відразу після того, як автомобіль вивели із «зеленого коридору» для поглибленого догляду. Такі дії кваліфікуються, як порушення статті 339 Митного кодексу України «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю».

Відносно громадянина працівниками Чернігівської митниці порушено адміністративну справу.

Наразі видання затримане і найближчим часом буде передано на експертизу. Після отримання висновків експертів щодо його історико-культурної цінності, буде визначена міра відповідальності громадянина.

Світлана СТРИЖАК, керівник прес-служби Чернігівської митниці






Коментарі (0)
avatar