реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігів. Відзначено 100-річчя від дня народження Степана Бандери

Мітинг з нагоди 100-річчя від дня народження провідника ОУН, визначного діяча українського національно-визвольного руху Степана Бандери пройшов учора в Чернігові біля Каменю борцям за волю України.
Розпочався захід молебнем, який відправили священики УПЦ Київського патріархату і Греко-католицької церкви. Потім слово взяв представник Українського інституту національної пам'яті в Чернігівській області Сергій Бутко. Він розповів присутнім про життєвий шлях Степана Бандери, його внесок у здобуття української незалежності, наголосив на ролі цієї патріотичної постаті у підвищенні національної свідомості українців загалом і вітчизняних політиків зокрема.
На мітингу також виступили керівники обласної організації КУН та обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів, представники правого руху "Українська альтернатива", інших громадських організацій.

Молоді патріоти виконали повстанські пісні, а представники козацької громади відсалютували з невеликої гармати. До Каменю борцям за волю України було покладено квіти.

Наталія Потапчук , УКРІНФОРМ




Теги:ОУН, С.Бандера, С.Бутко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar