реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

"Сіверщину" клонують регіонали. Значить, популярна...

"Беріть "Сіверщину!" -- хвацько лунав голос партійнозанарядженого чоловіка біля Центрального ринку Чернігова. Наш передплатник Феодосій Ричок з Куликівки взяв газету, аж потім роздивився:" Федот да не тот". Це була не його улюблена газета "Сіверщина", з якою Феодосій Григорович не розлучається другий десяток років, а зовсім нова газетка "Регіон Сіверщина". Хазяями її, зрозуміло, є вожді обласної організації Партії регіонів.
Чому вони обрали саме таку назву, яка асоціюється з газетою українського духу "Сіверщиною" -- не будемо гадати. Зрештою, закону вони цим не порушили. А що бідна фантазія у засновників нової газетки -- їх проблеми.
Редактором видання є помічник народного депутата від Партії регіонів Григорія Маньковського, редактор сайту "Чернігівський монітор" Юрій Паперний. Це так, до відома...

Видання регіоналів, зокрема, захищає ...рідну мову, протестуючи проти обмеження російської телеконтрабанди. Рідна мова для них, звісно, російська. І її, мовляв, утискують кляті націоналісти. Лукавлять -- що, "Інтер" перстав говорити російською? Аж ні -- їм треба не російськомовні, а саме московські телеканали. Тобто, не мова російська їх цікавить, а російська ідеологія.

А "Сіверщина" вважає, що своєрідний клон їй не зашкодить -- наші-бо читачі грамотні і на дешеві провокації не купляться. Зате регіонали вивчили нову (для себе) назву нашого краю -- Сіверщина.

Василь ЧЕПУРНИЙ






Коментарі (0)
avatar