реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Безпека на дорогах

Актуальні питання висвітлені на прес-конференції за участю заступника начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергія Будника, яка відбулася 28 жовтня в управлінні внутрішніх справ у Чернігівській області.
Тема конференції стосувалась внесення змін до багатьох законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення дорожнього руху, а простіше кажучи, мова йшла про підвищення штрафних санкцій за порушення Правил дорожнього руху. Відтепер внесено такий вид адміністративних покарань, як громадські роботи, а для працівників державної автоінспекції розширені повноваження. Зокрема, вони можуть вилучати, при певних обставинах, талони про проходження державного технічного огляду або ліцензійної картки, а також посвідчення водія, тимчасово затримувати транспортні засоби з відправленням на штраф майданчик тощо.
Також законодавством визначено і дещо «цікаві» нововведення. Наприклад, працівникам ДАІ, які працюватимуть на патрульних машинах, заборонено мати при собі будь-яку валюту і не більше 100 гривень.
Більш детально про нововведення щодо безпеки дорожнього руху в одному з наступних випусків автомобільної сторінки «автонавігатор» друкованого номеру газети „Сіверщина”.
Сергій КОРДИК.





Коментарі (0)
avatar