реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Приватні перевізники посилають в нокаут решту

За підсумками роботи вантажного автотранспорту за 2007р. Чернігівська область посіла 19 місце в Україні з перевезення вантажів (1,5% загального обсягу) та 17 – з вантажообороту (2,4%), - повідомляє головне управління статистики Чернігівської області.
На ринку транспортних послуг досить активно функціонують приватні перевізники. Вони виконують автомобільні вантажоперевезення в Україні та за її межами. За останні 4 роки своєї діяльності кількість фізичних осіб¬-підприємців, які отримали ліцензії на здійснення комерційних вантажних перевезень, зросла в 1,6 раза, а їх рухомий склад – в 1,4 раза. На 1 жовтня 2008р. в області зареєстровано 1120 фізичних осіб-підприємців, у власності яких знаходилося 1905 вантажівок. Багато з них користуються послугами європейських транспортних бірж, які мають необмежене джерело нових замовлень і можливість експрес-пошуку зворотного вантажу.
Упродовж 2007р. підприємці-фізичні особи, власники автомобільного транспорту, виконали суттєві обсяги вантажоперевезень і вантажообороту та посіли 10 місце в Україні за цими показниками. Їх частка в загальнодержавному обсязі вантажних перевезень цієї категорії перевізників становила 3,4%, виконаному вантажообороті – 3,6%. За вищезазначеними показниками область випереджають приватні перевізники Дніпро-петровського, Донецького, Закарпатського, Київського, Луганського, Львівського, Полтавського, Харківського, Хмельницького й Черкаського регіонів та міста Київа.
Менш успішно у 2007р. спрацювали підприємства автомобільного транспорту області, загальний обсяг вантажоперевезень яких не перевищував 1%, а вантажообороту – 1,2% обсягів України. Це на рівні діяльності автотранспортних підприємств республіки Крим, а також
Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Полтавської, Сумської та Черкаської областей.
На сьогодні автотранспортні підприємства області й досі залишаються в кризовому стані, багато з них потребують термінової реконструкції, модернізації, технічного та технологічного переоснащення. Вони не витримують конкуренції з боку приватних перевізників і змушені з року в рік продавати свій автотранспорт.
За підсумками 9 місяців 2008р. підприємствами автомобільного транспорту області, з урахуванням перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями, доставлено замовникам 1,9 млн.т вантажів, що на 2,4% більше, ніж рік тому. Вантажооборот зріс на 24,8% і становив 654,8 млн.ткм. Найпотужнішими перевізниками були транспортники обласного центра: ВАТ “АТП №17462”; ВАТ “АТП № 17454”, ЗАТ “АТП № 2562” та ЗАТ “АТП № 2550”.
Приватними перевізниками виконано 63,2% загального обсягу вантажоперевезень та 80,9% – вантажообороту області. Вони забезпечили приріст вищезазначених показників на 40 та 36,7% відповідно.





Коментарі (0)
avatar