реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Берімо приклад з Росії!

Структури Київського Патріархату, що діють в Московській області, хочуть ліквідувати

Міністерство юстиції Росії має намір у судовому порядку закрити структури Київського Патріархату, що діють в Московській області. «Централізована релігійна організація Богородицька єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату» включена до списку тих релігійних організацій, щодо яких Міністерство юстицій Російської Федерації планує подати позовні заяви про їх ліквідацію.

Як інформує видання «Хрещатик» з посиланням на офіційний сайт Мін’юсту РФ, Богородицьку єпархію УПЦ КП створили на початку 1990-х років у підмосковному місті Ногінську. Її очолив архимандрит Адріан (Старина).

Прихожанами єпархії УПЦ КП у Підмосков’ї є представники української діаспори, які тут проживають.

Напередодні архимандрит Адріан в інтерв’ю українським ЗМІ заявляв про плани щодо розширення впливу структури УПЦ КП на Москву, Кубань та Сибір. Він також вимагав від російської влади передати УПЦ КП приміщення «колишнього палацу гетьмана України Івана Мазепи в Москві з метою організації у ньому Єпархіального управління і недільної школи УПЦ КП».

До списку релігійних організацій, які Мін’юст пропонує ліквідувати, включено 56 релігійних організацій. Зі списком можна ознайомитися на сайті «Високий Вал».

Тому було б справедливо українській владі поступити адекватно: ліквідувати на території нашої держави структури Московського патріархату. Учімося у росіян!
Довідка "Сіверщини". На території Російської Федерації діють три єпархії УПЦ Київського патріархату -- Богородська (митрополит Адріан), Курсько-Обоянська (архієпископ Іоасаф) та Сибірсько-Тобольська (архієпископ Варух). Останній владика був гостем Чернігівської єпархії минулого року і привіз частку мощей святого Іоанна Тобольського. За що йому в Кургані було підпалено храм -- єдиний храм Київського патріархату, що діє офіційно. Решта структур Київського патріархату (наприклад, чернечі скити в тайзі) діють нелегально, оскільки влада відмовляється реєструвати їх. Натомість було розгромлено єпархію в Ногінську -- владиці зламано руку, монашок російський "ОМОН" викинув на вулицю, ліківідовано дівчачу гімназію та приют для бездомних.






Коментарі (1)
avatar
1
Я спросил: "Батюшка, почему меня выгоняют из Лавры?" Он сказал мне тоже, что "КП" - это раскол, и объяснил почему. Но его слова тогда еще не дошли до меня. Через год, уже в Виннице, мне в руки попала брошюра, где объяснялось, что все Таинства, которые осуществляются в храмах "Киевского патриархата", недействительны. Я начал задумываться: "Куда же идут те люди, за которых я молюсь за упокой? А крещены ли те, которые крестилось у нас в "КП?" Дальше, когда я начал больше интересоваться историей, больше общаться с представителями Украинской Православной Церкви Московского Патриархата я понял, что "УПЦ (КП)" - это раскол, в котором нет Благодати Духа Святого, и во время богослужения хлеб и вино здесь не становятся Телом и Кровью Христовыми. Когда я это понял, мне стало очень тяжело служить. Я был вынужден под разными предлогами избегать богослужения в своем храме. Мне было очень тяжело и горько сознавать, что я нахожусь в "КП", и что это не церковь, поскольку я находился из детства в ее лоне. Потом были еще встречи с владыкой Николаем, который руководит приходами УПЦ (МП) на Ивано-Франковщине, общение со старцем Кириллом в Браилове (Браиловский женский монастырь), которые окончательно меня убедили, что "Киевский Патриархат" - это раскол и ведет в погибель тех людей, кто в нем находится. Возвратившись в свой храм, я объявил общине, что перехожу к УПЦ (МП). Руководство Винницкой епархии "КП" быстро провело собрание и меня выбросили из сана. Это было зимой 2003 года.
http://www.svt-vasiliy.if.ua/content/view/9/57/lang,ru/
avatar