реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Пригоди чернігівського «шумахера»

Нещодавно чернігівським міліціонерам довелося розбиратися в одній доволі неординарній справі. У понеділок до міської міліції звернулася власниця однієї з приватних пекарень Чернігова з проханням знайти її службовий автомобіль, який зник прямо з-під будинку, де мешкає водій її підприємства Владислав.
Правоохоронці розплутали цей хитромудрий клубок і вималювалась наступна картина. Суботнього вечора Владислав зустрів свого знайомого Степана з дівчиною і запропонував їм відмітити “вік-енд” разом. Парочка, не довго думаючи, погодилася. За традицією, гулянка не обійшлася без “підігріву”. Після певної кількості спожитого спиртного Степан помітив, що Владик небайдужий до його супутниці. Тоді він вирішив скористатися моментом і покататися на його службовій іномарці (Volkswagen), яка стояла тут-таки біля будинку, а заодно провідати ще одного свого знайомого та, можливо, і запросити до компанії.
Нишком узявши ключі з барсетки, він обережно вийшов із помешкання. Степан чи то від хмелю, чи від радості зі вдалопрокрученої операції, вскочивши в машину, так рвонув з місця, що навіть не помітив дитячий триколісний велосипед, який якимось чином опинився під колесами автівки. І лише за щасливим збігом обставин не трапилося біди. Переїхавши дитячий велосипед, “горе-шумахер” вилетів на “велику дорогу”. І тут пригодам нашого “героя” позаздрили б кращі сценаристи Голлівуду.

Виїхавши на проїжджу частину без увімкнених освітлювальних приладів, він на перехресті підрізає маршрутний автобус (різко гальмує перед ним) і одразу ж отримує удар “у спину”. Злякавшись наслідків, новоспечений стріт-рейсер натискає на педаль газу й тікає з місця пригоди. Але на цьому його пригоди не закінчуються. Через кілька кілометрів він “чіпляє” автомобіль таксі, припаркований біля узбіччя, вочевидь, давалася в знаки вечірка зі спиртним. І знов наш герой спробував утекти. Але таксист із таким станом речей миритися не став і, взявши собі на підмогу колегу, щодуху чкурнув за кривдником. І знов “гонки на виживання” нічними вулицями Чернігова.

Щоб описати всі кренделі та віражі, які виписував «горе-шумахер», мабуть, не вистачить ні слів, ні місця на цій сторінці: він петляв, як заєць, звертаючи то вліво, то вправо, розвертався на 180 градусів, але відірватися від двох вправних таксистів так і не вдалося. В одному з дворів він таки дав маху — вирішив зрізати кут і звернув на бордюр, але не розрахував його висоту, тож “залізний кінь” не підскочив на таку висоту, а безсило уткнувся в перешкоду. Тут його і наздогнали переслідувачі.

Поки розлючені таксисти розбиралися та викликали міліцію, винахідливому “угонщику” знову вдалося втекти, прихопивши з собою ключі від нещасливого авто.
Повернувшись до товаришів, він спокійнісінько віддав ключі Владиславу, а машину пообіцяв повернути цілою і неушкодженою найближчим часом.
А на ранок у понеділок, коли начальниця запитала Владислава, де машина, він змушений був усе їй розповісти, після чого жінка і звернулася до правоохоронних органів.

Звісно, того ж дня «горе-шумахера» було затримано. Він у всьому зізнався, дав правдиві свідчення та був відпущений під підписку про невиїзд. За даним фактом слідчим відділом Чернігівської міліції порушена кримінальна справа згідно зі ст. 289 ч.1 Кримінального кодексу України – “Незаконне заволодіння транспортним засобом з будь-якою метою”, яка передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. Але остаточно долю “шумахера-невдахи” вирішить тільки суд. Наразі слідство у справі ще триває.

Борис КОНОВЧЕНКО, старший інспектор відділу зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернігівській області.[r]






Коментарі (0)
avatar