реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Молочна війна?

— Нам нема коли особливо займатися господарством — ледве встигаю прибігти зі школи на великій перерві та подоїти в обід свою Калину, — розповідає про свою червонясту (тому й Калину) корову вчителька початкових класів Оленівської школи Марія Мазур. — Здаємо влітку по 8 літрів молока, а після розтелу — то й до 15. Ціна у нас тримається по гривні за літр. Я вже чоловікові казала — кинув би ти цю справу, а він не може, бо за людей переживає.

В Оленівці, як і скрізь, корова сьогодні є чи не основним фінансовим донором селян. Минулого тижня у Борзні чоловік Марії Іллівни — Борис Мазур, депутат районної ради від Української народної партії — зініціював збори районної спілки індивідуальних виробників сільськогосподарської продукції для обговорення ціни на молоко.

Голова районної державної адміністрації Володимир Бикович надав зал, допоміг запросити представників молочних заводів. Але приїхали тільки з Козельця та Борзни, а переробники з Куликівки, Коропа, Мени, Бахмача та Ніжина зібрання селян проігнорували. Проте завдяки діям Бориса Мазура ціна в районі тримається на 1 гривні за літр.

На збори приїхали представники 19 сіл і постановили бути готовими до боротьби з молокопереробниками. Ті, у свою чергу, нарікають, що магазинам масло здають по 17 гривень, а торгівля продає аж по 30.

Спілка постановила також не опускати закупівельну ціну на картоплю, щоб кілограм крохмалистої дешевше півтори гривні не продавався.

Василь ЧЕПУРНИЙ.[r]






Коментарі (0)
avatar