реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Кого Бог хоче покарати -- відбирає розум

Черговий «шедевр ізящной словєсності» російської церкви на вулицях Чернігова.

В ці вихідні мешканці центральної частини міста Чернігова змогли ознайомитись з черговим проявом „творчості канонічєскіх”, агітки яких було розклеєно на стовпах та парканах. Не бажаючи визнавати рішення суду стосовно передачі Катерининської церкви в користування УПЦ КП, вірні московської церкви вдалися до брудних методів агітації. Листівка просякнута ненавистю та брехнею, неповагою та нетерпимістю до представників іншої конфесії та до українців в цілому. Інформація, яка міститься в листівці, порушує Конституційні права українців та цілий ряд статей Кримінального кодексу України стосовно розпалювання міжнаціональної ворожнечі та міжконфесійних відносин. Ми впевнені, що правоохоронні органи дадуть належну відповідь на прояви агресивної поведінки членів московської церкви, та нарешті припинять діяльність антиукраїнських елементів.

P.S 20 липня цього року представники „походного храма-палаткі” намагались зашкодити проведенню богослужіння в Катерининському храмі та здійснили напад на священиків та віруючих УПЦ КП. Обласна організація Конгресу Українських Націоналістів подала відповідний запит до правоохоронних органів.

Було б також доречно нагадати і головному господарнику Чернігова Вадиму Антошину, на якого покладено контролюючі функції, про те, що ці «малі архітектурні форми» біля історичної пам’ятки встановлені незаконно, і місцева влада повинна вже була за 2 роки якось відреагувати на беззаконня, яке чинять московські попи та їх посіпаки.

Валерій Рябченко

Прес-служба КУН






Коментарі (2)
avatar
1
Текст листівки і спосіб її розповсюдження (наклеєна 4 серпня навіть на офіс УНП) свідчать про зухвалу спробу провокувати напруження на релегійно-національному грунті в місті Чернігові. Автори провокації це добре розуміють і діють свідомо.
Правохоронні органи повинні знайти провокатора(ів) і показати хто безкарно і навіщо роздмухує міжнаціональну істерії в Чернігові та притягнути їх до відповідальності.
avatar
2
Щодо "канонічності" власне самого Московського патріархата.
1. Про яку "канонічність" гутарят шановні москвофіли якщо душегуб-садист і антихрист цар-імператор Петро І ліквідував церковне самоврядування більш як на 300 років, обрання Патріархів і підмінив його посаду на колегіальним органом - Синодом, на посади в якому призначали особисто Романови.
2. Про яку "канонічність" може бути мова коли з ХVIII століття в Російській імперії, а потім в СРСР не існувало таємниці сповіді.
3. Про яку "канонічність" може йти мова якщо партсамодержець Йосип І створив майже нуля новий Московський комуністичний патріархат у 1943 році і призначив першого Патріарха Московського і всього СРСР.

Шановні,москвофіли, буть-ласка пошукайте інші менш "підмочені" аргументи щодо необхідності перебування українських православних парафій під патронатом патріархів, яких призначали і призначатимуть кесарі - російська імперська влада, а не обиратимуть самі віруючі і клір на своїх помісних православних соборах.
Ви ж самі добре знаєте, брати-москвофіли, якщо б обирали у 1990р. Патріарха Всея РУСІ на помісному соборі , а не в політбюро ЦК КПРС , то їм був би не Редигер (Алексій ІІ), а Філарет І(Денисенко), який майже 10 років разом з Володимиром(керуючим справами московської патріархії) насправді керували всією церквою(звісно під патронатом КГБ), а не хворий Пімен.

avatar