реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Кордони України - непорушні

На території міжнародного автомобільного пункту пропуску «Сеньківка» проведена спільна прес-конференція представників Чернігівської митниці та Чернігівського прикордонного загону, під час якої висвітлені актуальні питання, що відносяться до діяльності митної та прикордонної служб.
Як повідомив заступник начальника штабу – начальник відділу прикордонного контролю Чернігівського прикордонного загону підполковник Сергій Сухий, протягом нинішнього року на ділянці загону через державний кордон України пропущено більше 2,6 мільйона громадян та 500 тисяч транспортних засобів, затримано 406 порушників державного кордону, із яких 68 - нелегальних мігрантів, вилучено контрабандних товарів на 7,8 мільйона гривень, вилучено 13,8 кг наркотичних речовин та 65 одиниць зброї.
Цього року проведений перший етап реформування прикордонної служби, в результаті чого нині на ділянці кордону діє 8 відділів прикордонної служби замість 18, що існували до цього часу.
Про функціонування пункту пропуску «Сеньківка», що входить до складу Чернігівської митниці розповів начальник митного поста «Сеньківка» Анатолій Галанін.
Журналістська братія на власні очі переконалась в оперативності і дієвості як митників так і прикордонників, які здійснювали повний огляд вантажівок та перевіряли легкові автомобілі на предмет можливого перевезення незаконних товарів та інших речей.
З особливою спритністю і чутливістю дворічна вівчарка «Чак» під керівництвом інспектора прикордонного контролю Сергія Непопа спробувала виявити в автовантажівках наркотичні речовини. Водії, що прямували з Білорусі до Росії (автомобілі з російськими державними знаками), у яких я неофіційно запитував про можливі претензії до сеньківських митників та прикордонників, були задоволені, натомість невдоволення висловлювали на адресу працівників пункту в Нових Яриловичах (більше чотирьох годин стояли в черзі).
Про різні аспекти стосовно діяльності прикордонної та митної служби в друкованому номері «Сіверщини» від 7 серпня.
Сергій КОРДИК








Коментарі (0)
avatar