реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Будівництво тимчасово заборонено

Щодо будівництва заводу з переробки шин на околиці села Халявин Чернігівського району Держекоінспекцією в Чернігівській області проведена відповідна перевірка, якою встановлено, що на земельній ділянці, яка належить фермерському господарству “КВВ” (директор Ковтун В.В.), цим ФГ здійснюється будівництво лінії з переробки-регенерації гумово-технічних відходів та відходів полімерів із порушенням чинного природоохоронного законодавства. А саме: без зміни цільового призначення земельної ділянки, за відсутності проекту будівництва та позитивного висновку державної екологічної експертизи проектної документації на будівництво об’єкту, чим порушуються Земельний кодекс України та Закони України “Про містобудування”, “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про екологічну експертизу” та постанова Кабінету Міністрів України від 27.07.95р. № 554, якою затверджено “Перелік видів діяльності, що становлять підвищену екологічну небезпеку, для яких здійснення державної екологічної експертизи є обов’язковим”.

У зв’язку з тим, що переробка (утилізація) всіх видів промислових та побутових відходів віднесена до видів діяльності, які становлять підвищену екологічну небезпеку, проект будівництва лінії з переробки-регенерації гумово-технічних відходів та відходів полімерів потребує проведення екологічної експертизи для оцінки впливу роботи об’єкта на навколишнє природне середовище.

На підставі вищевикладеного головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області В.Д.Логвін прийняв рішення про тимчасову заборону будівництва лінії з переробки-регенерації гумово-технічних відходів та відходів полімерів, що здійснюється фермерським господарством “КВВ” у с.Халявин Чернігівського району Чернігівської області, до безумовного усунення порушень вимог природоохоронного законодавства.

Держекоінспекція в Чернігівській області.

* * *
ВІД РЕДАКЦІЇ. Отже, й наша «Сіверщина» публікацією Петра Антоненка «Шино-химера в Халявині» від 17 липня долучилася до вирішення екологічних проблем Чернігівського району.






Коментарі (0)
avatar